Αυτά θα ήθελα να γνωρίζουν οι γιοι μου προτού ερωτευτούν

Αυτά θα ήθελα να γνωρίζουν οι γιοι μου προτού ερωτευτούν

«Δεν περνά συχνά από το μυαλό μου, αλλά ενίοτε σκέφτομαι πώς θα μπορούσε να είναι τα αγόρια μου, όταν θα μεγαλώσουν και αποκτήσουν δικές τους οικογένειες. Θα είναι γαλήνιες και ήρεμες;

Δεν στέκομαι πολύ σε αυτές τις σκέψεις, κυρίως γιατί αυτά τα δύο αγοράκια με χρειάζονται τώρα, αλλά κι επειδή ως ένα βαθμό στεναχωριέμαι. Φυσικά, σκέφτομαι τι είδους αγόρια θέλω να μεγαλώσω, αλλά και ποια θα είναι αυτά τα πρόσωπα που κάποια στιγμή θα κερδίσουν την καρδιά τους. 

Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα είναι μία άλλη εποχή προσαρμογής για μένα. Θα κάνω το καλύτερό μου, θα είμαι κοντά τους, θα χαίρομαι και θα τους δείχνω την αγάπη μου με κάθε τρόπο. Μπορεί να δακρύζω από χαρά, όχι από ζήλεια ή θυμό, αλλά επειδή αυτές τις τρυφερές στιγμές θα είναι οι ζωές τους γεμάτη αγάπη.

Θα είναι εκ των πραγμάτων μία νέα εποχή. Και επειδή σκέφτομαι συχνά αυτό το μέλλον τους, ο ρόλος μου αυτή τη στιγμή είναι να μεγαλώσω σωστούς άνδρες. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να τους διδάξω, προτού ερωτευτούν. Όμως, αυτό που θέλω να γνωρίζω είναι το εξής:

Θα τους διάξω αξίες, να είναι ευγενικοί απέναντι στους άλλους. Να αντιμετωπίζουν τον καθένα με σεβασμό και να δουλεύουν σκληρά για αυτό. Θα τους διδάξω την αρετή του να αποδέχεσαι τις διαφορές. Όλοι έχουμε τις δικές μας ιστορίες που μας έπλασαν και αυτές μας γέμισαν πολλές και διαφορετικές αξίες. 

Θέλω να αναζητούν την κατανόηση, αντί να φεύγουν, στην πρώτη δυσκολία. Όποια κι αν ερωτευτούν, θα ήθελα να έχουν τις δικές τους αξίες και ο καθένας να γίνεται συμπονετικός, όταν ο άλλος λυγίζει. 

Θα τους «λούσω» με άδολη αγάπη και τρυφερότητα. Και θα τους διδάξω να αγαπούν και να σέβονται τα όρια. Δεν θα χρειαστεί να αμφιβάλλουν ποτέ για την αγάπη μου, επειδή ξέρουν, ότι είναι αδιαμφισβήτητη. 

Η πραγματική αγάπη είναι τέτοια. Θα τους αγκαλιάζω σφιχτά, επειδή κάθε μέρα που περνά, θα μεγαλώνουν όλο και περισσότερο και θα γίνονται άνδρες. Και θα τους μεγαλώσω έτσι ώστε να γίνουν ανεξάρτητοι. Θα σιγουρευτώ, ότι θα πλένουν μόνοι τους τα ρούχα τους και ότι θα μπορούν να μαγειρέψουν κάτι παραπάνω από μία κατεψυγμένη πίτσα. 

Θα τους μεγαλώσω, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην οικογένειά τους.  Θα τους δείξω τι σημαίνει μία ανεξάρτητη, έξυπνη και εργαζόμενη γυναίκα στους ανδροκρατούμενους χώρους. Θα τους μάθω, ότι οποιοσδήποτε μπορεί να φέρνει τα χρήματα στην οικογένεια.  Και το να μοιράζονται τις υποχρεώσεις. 

Θα τους διδάξω, ότι ένας γάμος με γερά θεμέλια χρειάζεται δουλειά. Θα το κάνω μαζί με τον μπαμπά τους. Χρειάζεται κόπο και θυσίες. Επίσης, θα τους διδάξω, ότι ένας γερός γάμος, παρά τα σκαμπανεβάσματα, μπορεί να προσφέρει χαρά και ηρεμία. 

Έτσι, καθώς διπλώνω τα μικροσκοπικά εσωρουχάκια με τους σούπερ ήρωες και υπενθυμίζω να κατεβάζουν το καπάκι τις τουαλέτας, θυμίζω στον εαυτό μου, ότι αν κάνω όλα αυτά σωστά, τα παιδιά μου θα είναι ευτυχισμένα κι εγώ περήφανη μαμά»

Διαβάστε επίσης:

“Φεγγαροκλωστή”: Ένα μουσικό διαδραστικό παραμύθι για τη νύχτα και τα όνειρα στο θέατρο του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (από 19/11)

«Μην πάτε να σώσετε τη 12χρονη και καταστρέψετε άλλα παιδιά» ξεσπά η σύζυγος του 55χρονου προπονητή που συνελήφθη

Το ξέσπασμα του ψυχιάτρου Σούρα – “Μπροστά σε παιδιά που έχουν βιαστεί δεν υπάρχει τιμή” – «Θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα όταν…»