Αυτές είναι οι 11 παιδικές χαρές της Κηφισιάς που ανακαινίζονται για ασφαλές παιχνίδι των παιδιών

Η παιδική χαρά είναι ο χώρος που το παιδί παίζει με άλλα παιδάκια κι εκτονώνεται.Πολλές παιδικές χαρές όμως δεν είναι τόσο καλά συντηρημένες με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να τείνουν να εξελιχθούν από χώρο διασκέδασης σε χώρο ατυχήματος. Στα πλαίσια αυτά καλό θα είναι να έχουμε τα μάτια μας 14 όταν επιλέγουμε να επισκεφτούμε κάποια παιδική χαρά με το παιδί μας.  Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, οι Δήμοι και οι κοινότητες θα όφειλαν να προσαρμόσουν -σύμφωνα με τα σχετικά πρότυπα μέχρι και τις 31/12/2012- τις παιδικές χαρές στη δικαιοδοσία τους και υποχρεούνται μετά τις όποιες προσαρμογές, να φροντίσουν για την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας και να χορηγήσουν το ειδικό σήμα, το οποίο θα χαρακτηρίζει κάθε πιστοποιημένη παιδική χαρά.

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Περιφράξεις παιδικών χαρών Δήμου Κηφισιάς», συνολικής δαπάνης 300.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και έχει ως στόχο την προστασία των παιδιών και τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή νέων περιφράξεων σε 11 παιδικές χαρές του Δήμου Κηφισιάς. Ειδικότερα, προβλέπεται η περίφραξη με σιδηρά κιγκλιδώματα στις παιδικές χαρές: Αγ. Τριάδας – Κηφισού και Χελιδονούς (Νέα Κηφισιά), Παύλου Μελά και Στρέιτ (Νέα Κηφισιά), Λυγούστρου, OT 929 (Κάτω Κηφισιά) και Φραγκοπούλου και Αθανάσιου Διάκου (Κάτω Κηφισιά).

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί περίφραξη με ξύλινα κιγκλιδώματα στις παιδικές χαρές: Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Κηφισιά), Παραδείσου και Ελπίδος (Νέα Κηφισιά), Φασίδερη 34 (Εκάλη) και Κουμαριάς και Κορυδαλλού (Εκάλη).

Τέλος, θα γίνουν αποκαταστάσεις και επισκευές σε υπάρχουσες περιφράξεις που αφορούν στις παιδικές χαρές επί των οδών Ναυπλίου και Μεσσηνίας (Νέα Κηφισιά), Αραβοσιτά (Κάτω Κηφισιά) και Αριστοτέλους (Πολιτεία).

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί και εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς.

ασφάλεια παιδιών στην παιδική χαρά 2