Αρχική InfoSchool Δημοτικό Αυτές είναι οι ανώτατες τιμές πώλησης αγαθών στα σχολικά κυλικεία

Αυτές είναι οι ανώτατες τιμές πώλησης αγαθών στα σχολικά κυλικεία

kulikioΝέες ανώτατες τιμές πώλησης στα κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων, γηπέδων, νοσοκομείων, σχολείων κλπ. ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας μετά την αύξηση του ΦΠΑ. Σε αρκετά είδη ωστόσο (μεταξύ αυτών το εμφιαλωμένο νερό στο μικρό μπουκάλι και ο ελληνικός καφές) οι τιμές παρέμειναν στα προηγούμενα επίπεδα ενώ στα υπόλοιπα οι αυξήσεις είναι της τάξης των 10 λεπτών ανά προϊόν ή σε ποσοστό από 7,4 ως 11 %. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση του ΦΠΑ από 13 σε 23 % συνεπάγεται αύξηση 8,85 % στην τελική τιμή. Οι ανώτατες τιμές ισχύουν σε χώρους όπου ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος. Πρόκειται συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τα κυλικεία, μπαρ, εστιατόρια σε αεροδρόμια, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, επιβατικά πλοία (όχι κρουαζιερόπλοια), αμαξοστοιχίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς του Ο.Σ.Ε., κινηματογράφους, θέατρα, οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (πλάζ), Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Κλινικές και Ευαγή Ιδρύματα, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τεχνικές και λοιπές Σχολές. Εκτός Αγορανομικής Διάταξης τέθηκε η μεσαία (750 ml) συσκευασία εμφιαλωμένου νερού, καθώς και οι χυμοί σε συσκευασία 330 ml, οι τιμές των οποίων διαμορφώνονται ελεύθερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Διαβάστε επίσης:

Κολατσιό στο σχολείο: Να φάει από το κυλικείο ή να μείνει καλύτερα άφαγο;

Παιδιά, μην υποτιμάτε το σχολικό γεύμα – Εντάξτε την Μεσογειακή διατροφή στο κολατσιό σας για καλύτερες σχολικές επιδόσεις

Μαθητής… ο σκληρά εργαζόμενος, χρειάζεται καλό πρωινό και υγιεινό κολατσιό!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.