Αρχική InfoMommy Νέα Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για να ζουν τα παιδιά

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για να ζουν τα παιδιά

US_Navy_061219-M-9019H-065_Lance_Cpl._Jacob_E._Nation_from_Elizabethtown,_Ill.,_assigned_to_the_2nd_Battalion,_3rd_Marines_(2-3)_greets_Iraqi_children_as_he_patrols_through_the_city_of_Haqlaniyah,_IraqΗ Συρία, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποτέλεσαν το 2013 μερικές από τις πιο επικίνδυνες χώρες όσον αφορά τα παιδιά. Ραγδαία είναι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ, ενώ αυξάνεται ο ρυθμός στρατολόγησης παιδιών σε χώρες όπου μαίνονται συγκρούσεις.

Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε ο ΟΗΕ σχετικά με παιδιά που βρίσκονται εν μέσω ενόπλων συγκρούσεων για το έτος 2013, πολλές κυβερνήσεις αλλά και κρατικοί φορείς διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών, όπως η στρατολόγησή τους ως στρατιώτες, οι δολοφονίες, ακρωτηριασμοί καθώς και η σεξουαλική κακοποίηση.

Η Λέιλα Ζερούγκι, ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα παιδικά και τις ένοπλες συγκρούσεις, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Ιράκ έχει γίνει «εξαιρετικά ασταθής και επικίνδυνη», ιδιαίτερα μετά την εξέγερση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Η Ζερούγκι προειδοποίησε ότι το Ιράκ βρίσκεται στο «χείλος της καταστροφής», σημειώνοντας ότι το 2013 ο αριθμός των θυμάτων ήταν ιδιαίτερα υψηλός, με 248 παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους.

iraq_childΗ κατάσταση σε Νιγηρία, Συρία, Σουδάν, Κεντροαφρικανική δημοκρατία

Η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει απαγάγει τουλάχιστον 220 κορίτσια από τη Νιγηρία, θεωρείται ότι έχει διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος παιδιών το περασμένο έτος. Η Συρία συνεχίζει να αποτελεί επικίνδυνο μέρος για τα παιδιά καθώς τα επεισόδια βίας έχουν φτάσει σε «πρωτοφανή επίπεδα», δήλωσε η Ζερούγκι. Στο Νότιο Σουδάν, οι εμφύλιες διαμάχες που ξέσπασαν στα μέσα του Δεκεμβρίου, έχουν εξαλείψει κάθε πρόοδο που σημειώθηκε από το 2011, οπότε και η χώρα απέκτησε ανεξαρτησία. Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η συστηματική στρατολόγηση ανηλίκων και η χρήση τους ως στρατιώτες συνεχίζεται, με τους υπεύθυνους να απολαμβάνουν πλήρη ατιμωρησία, αναφέρεται στην έκθεση.

US_Navy_050124-N-1810F-592_Seabees_hand_out_cookies_to_local_Iraqi_children


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.