Αυτή είναι η 8χρονη Όλγα που σκοτώθηκε στην πόρτα του εργοστασίου – «Κάποιος την κυνηγούσε» (video)

Διευκρινίσεις για το εργοστάσιο στο Κερατσίνι που βρήκε φρικτό θάνατο η 8χρονη Όλγα

“Πάγωσε” το πανελλήνιο βλέποντας το video και τις φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές της 8χρονης Όλγας που βρήκε την περασμένη Τετάρτη φρικτό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε στην συρόμενη ηλεκτρική πόρτα της εισόδου εργοστασίου στο οποίο βρέθηκε, έχοντας ξεφύγει από την προσοχή των δικών της.

Η μικρή – άγνωστο σε ποια κατάσταση από πλευράς υγείας – παρέμεινε εκεί για μία ώρα μέχρι τη στιγμή που η πόρτα ξανάκλεισε και την εγκλώβισε για δεύτερη φορά, όπως φαίνεται και στο βίντεο -ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, ενώ άνθρωποι περνούν δίπλα.

Απόγευμα Τετάρτης 17 Νοεμβρίου. H 8χρονη Όλγα έχει μπει στο προαύλιο του εργοστασίου στο Κερατσίνι. Είναι τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα λίγο πριν εγκλωβιστεί και χάσει τη ζωή της με φρικτό τρόπο.

Στις 17:30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας ένας 44χρονος υπάλληλος έχει μόλις πατήσει το κουμπεί για να κλείσει η βαριά μεταλλική συρόμενη πόρτα του εργοστασίου. Ο υπάλληλος κατευθύνεται προς το εσωτερικό της αποθήκης αφήνοντας την μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, – και ενώ ακόμη η πόρτα σιγά σιγά συνεχίζει να κλείνει – το 8χρονο κορίτσι μπαίνει τρέχοντας μέσα στον χώρο του εργοστασίου από την Λεωφόρο Δημοκρατίας. Το παιδί στέκεται μπροστά στην πόρτα – προφανώς σκεπτόμενο τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως, το παιδί στις 17.31 αποφασίζει να βγει από το χώρο του εργοστασίου.

Η επόμενη σκηνή δείχνει το παιδί να εγκλωβίζεται ανάμεσα στην πόρτα και το τοιχίο.

Στις 17.50 ο υπάλληλος περνά μπροστά από την πόρτα, όπυο βρίσκεται το εγκλωβισμένο παιδί, κοιτάει, αλλά δεν φαίνεται ενδεχομένως να αντιλλαμβάνεται τι έχει συμβεί.

Στις 17:52 ο υπάλληλος περνά ξανά και φαίνεται να διαπιστώνει ότι το παιδί είναι εγκλωβισμένο ανάμεσα στην πόρτα και στον τοίχο. Φαίνεται να πηγαίνει να πάρει το κινητό του τηλέφωνο και αρχίζει να τηλεφωνεί.

Στις 17:54 ένας δεύτερος άνδρας περνάει και φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο.

Στις 17.57 κάποιος ανοίγει τη συρρόμενη πόρτα απεγκλωβίζοντας το σώμα του παιδιού – όμως μόνο για την επόμενη μισή ώρα.

«Για ποιο λόγο τόση ώρα ενώ είχαν δει ότι υπάρχει κάτι στην πόρτα δεν έκαναν όλες τις διαδικασίες για να δουν τι ήταν αυτό το πράγμα που λένε, μια σακούλα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

Θρήνος στο τελευταίο “αντίο” στην 8χρονη

Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Σχιστού χτες το 8χρονο κοριτσάκι. Η γιαγιά της κρατώντας μια φωτογραφία μπροστά στο χώρο του εργοστασίου ζητά  απαντήσεις. «Δεν είχε φύγει μια μέρα μόνη της να πάει ποτέ να αλητεύσει να πω ότι την ψάχνω, να πάω στην αστυνομία, σε αυτό. Πουθενά, όλο μαζί με εμένα αλλά εγώ θέλω να μάθω, να δω, να σιγουρευτώ πως ήρθε το μωρό εδώ, πως έφτασε το κορίτσι», δήλωσε η γιαγιά της 8χρονης.

«Κάποιος την κυνηγούσε»

Σήμερα το πρωί, η γιαγιά της 8χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως και η ίδια ζητάει να μάθει πώς το κορίτσι βρέθηκε εκεί. Μάλιστα, η ίδια είπε πως ίσως κάποιος την κυνηγούσε, κάτι που εξέφρασε και ο παππούς της μικρής. «Αυτοί απέναντι βλέπανε (…). Έβγαζε το κεφάλι της να δει αν είναι έξω αυτός που την κυνήγαγε. Αυτοί εδώ το σκοτώσανε. Βλέπανε τις κάμερες» είπε ο άνδρας.

Έβλεπαν ένα άψυχο σώμα και δεν αντιδρούσαν

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

«Η απόσταση που έχει το κουβούκλιο του σεκιούριτι με το σημείο που έγινε το συμβάν είναι 4 με 5 μέτρα. Είχε οπτική επαφή και για αυτό το λόγο βρίσκεται το κουβούκλιο σε αυτό το σημείο, ενώ υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας» είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης και πρόσθεσε:

«Είδα τις φωτογραφίες και δεν υπάρχει καμία σακούλα ήταν ένα σώμα στην πόρτα. Τα πόδια ήταν μέσα και το κεφάλι έξω ή το αντίστροφο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τόσα άτομα έβλεπαν ένα άψυχο σώμα και δεν αντιδρούσαν».

Όπως είπε ο κ. Μπαρκαγιάνης «θα ζητήσω από την εισαγγελία άρση τηλεφωνικού απορρίτου γιατί αν δουμε το βίντεο θα δούμε ότι υπάρχουν δυο άτομα που μιλάνε στο τηλέφωνο. Θέλουμε να δούμε με ποιους μιλούσαν, αν ακούστηκε κάτι ή αν υπήρχαν κάποιες εντολές».

«Φαίνεται πεντακάθαρα ότι είναι ένα ανθρώπινο σώμα. Έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή η κατηγορία είναι πλημμεληματική. Θα ζητήσω μεταβολή της κατηγορίας και για να γίνει ανθρωποκτονία εκ δόλου, γιατί θεωρώ ότι υπάρχει δόλος», υπογράμμισε ο κ. Μπαρκαγιάννης και χαρακτήρισε «αδιανόητο να βρέθηκε η 8χρονη εκεί μόνη της. Η απόσταση είναι περίπου 2 χιλιόμετρα».