Αυτή είναι η στιγμή που το άγχος «χτυπάει κόκκινο» στα οικογενειακά ταξίδια

Υπάρχει κάτι στις οικογενειακές διακοπές που κάνει τα πράγματα να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, όμως είναι πολύ συγκεκριμένη η στιγμή που συμβαίνει αυτό. Το πρόβλημα με τις οικογενειακές διακοπές – ειδικά όταν είναι με αυτοκίνητο – είναι ότι παρά τις καλύτερες προθέσεις σας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάτι να πάει στραβά.

Η παραμονή στην πόλη μπορεί να φαίνεται καλή και οικονομική ιδέα για να μετριάσετε όλο αυτό το άγχος. Όμως, τι θα μπορούσε να είναι πιο «διασκεδαστικό» από ένα οδικό ταξίδι με την οικογένεια, έχοντας στριμώξει όλο το περιεχόμενο του σπιτιού σας μέσα στο αυτοκίνητο; Ας το παραδεχτούμε, αυτό το είδος ταξιδιού μπορεί να είναι το πιο αγχωτικό από όλα. Κυκλοφοριακή συμφόρηση, προβλήματα με το αυτοκίνητο, ο καιρός…

Ενώ μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ότι ξοδεύετε όλη σας τη ζωή μέσα στο άγχος, όταν πρόκειται για τις οικογενειακές διακοπές υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη στιγμή, όπου τα επίπεδα του άγχους μπορούν να φτάσουν στο αποκορύφωμα!

Ποια είναι όμως αυτή η στιγμή; Μήπως πριν καν ακόμα φύγετε από το σπίτι ή μόλις φτάσετε στον προορισμό σας; Ίσως, όπως ήταν αναμενόμενο, το «αποκορύφωμα του στρες» συμβεί πολύ σύντομα στις οικογενειακές διακοπές. Για να είμαστε ακριβείς, ύστερα από 1 ώρα και 16 λεπτά σε ταξίδι με αυτοκίνητο, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα. Ναι, αυτή είναι η στιγμή όπου οι περισσότεροι από εμάς προφανώς πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να μετρήσουμε μέχρι το δέκα.

Δεν είναι μόνο το άγχος που ξεκινάει πολύ νωρίς, οι γονείς λαμβάνουν επίσης μερικά ενδιαφέροντα μέτρα για να σιγουρευτούν ότι το ταξίδι με το αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα. Για παράδειγμα, ένας στους δέκα γονείς παραδέχεται ότι προσπαθεί να κρατήσει ξύπνια τα παιδιά του μέχρι αργά την προηγούμενη ημέρα με την ελπίδα ότι θα κοιμηθούν στο ταξίδι.

Όπως κι αν επιλέξετε να ξεπεράσετε το άγχος των διακοπών, σας ευχόμαστε καλή τύχη και καλό ταξίδι!