«Αυτή η όμορφη γυναίκα είναι η πεθερά μου – Ένας πραγματικός άγγελος!»: Ωδή στην καλή πεθερά

Είναι ευλογία να έχεις έναν καλό σύντροφο, όμως εξίσου μεγάλη τύχη είναι να έχεις και μια καλή πεθερά, η οποία να σε αποδέχεται σαν παιδί της και να βρίσκεται πάντα εκεί, διακριτικά και με ανιδιοτέλεια, για να στηρίζει την οικογένειά σου και να αγαπά τα εγγόνια της. Μια τέτοια πεθερά έχει η μαμά-blogger Shelby Spear, για την οποία γράφει το παρακάτω υπέροχο κείμενο. Είμαστε σίγουροι, ότι πολλές μαμάδες θα ταυτιστείτε:

«Αυτή η όμορφη γυναίκα έδωσε ζωή στον άντρα με τον οποία έχω περάσει περισσότερα από 30 χρόνια. Ήξερα πόσο ιδιαίτερος άνθρωπος είναι από την πρώτη φορά που την γνώρισα, όταν ο άντρας μου κι εγώ ακόμα βγαίναμε. Γιορτάσαμε τα 81α γενέθλιά της την περασμένη εβδομάδα. Το πιστεύετε πόσο εντυπωσιακή δείχνει;!

Καθώς στεκόμουν μπροστά στο ιερό της εκκλησίας, στα 23 μόλις χρόνια μου, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσο κομβικό ρόλο θα έπαιζε η πεθερά μου στη ζωή μας, ως παντρεμένο ζευγάρι και έπειτα ως γονείς τριών παιδιών.

Μέχρι σήμερα, παραμένει μία φωτεινή αχτίδα αγάπης και γενναιοδωρίας και κερδίζει σίγουρα το βραβείο της μεγαλύτερης θαυμάστριάς μου και του φύλακα-άγγελού μας.

Όμως είναι η στάση της απέναντί μου, συγκεκριμένα, που μου φέρνει δάκρυα στα μάτια.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα, με αγκάλιασε και με αγάπησε σα να ήμουν δικό της παιδί. Ακόμα κι όταν στεκόμουν στο πλευρό του γιου της, την ημέρα των αρραβώνων μας, και έπρεπε να της πω πως ήμουν… έγκυος και ο γάμος μας θα γινόταν σε 5 εβδομάδες.

Παρόλο που δεν θυμάμαι τι ακριβώς απάντησε, θυμάμαι σαν χθες πώς με έκανε να νιώσω: Άνευ όρων αγάπη και αποδοχή. Δεν με έκρινε ποτέ και με αγκάλιασε με τέτοια τρυφερότητα που όλο το άγχος εξαφανίστηκε μεμιάς!

Κάθε φορά που έφερνα στον κόσμο από ένα παιδί, εκείνη εμφανιζόταν, με διακριτικότητα και χάρη, και με ‘έλουζε’ με αγάπη και φροντίδα, με απόλυτη ανιδιοτέλεια.

Μας έπλενε τα ρούχα, μας μαγείρευε, καθάριζε, και φυσικά πρόσφερε όλη την αγάπη της στα εγγόνια της. Ποτέ δεν αμφισβήτησε τον τρόπο που τα μεγαλώνω. Ποτέ ουδέποτε δεν παρενέβη με κάποιον τρόπο στον γάμο μας.

Πάντα αποτελεί μια όμορφη παρουσία και πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης. Αυτές οι αξίες πηγάζουν από την επιθυμία της να ακούει και να συναισθάνεται.

Όταν ο άντρας μου με αποδέχεται γι’αυτό που είμαι και με αγαπά άνευ όρων, αποτελεί δείγμα της επιρροής της μητέρας του σε αυτόν.

Όταν ο άντρας μου επιλέγει να συγχωρέσει, αυτό δείχνει την επιρροή της μητέρας του.

Όταν ο άντρας μου, ανιδιοτελώς, βοηθά τους άλλους πριν ακόμα το ζητήσουν, αυτό είναι η επιρροή της μάνας του.

Αν ο άντρας μου αγαπά τα παιδιά μας και είναι πάντα παρών στη ζωή τους, αυτό είναι χάρη στην επιρροή της μάνας του.

Όταν ο άντρας μου δίνει όλη την καρδιά του στην οικογένειά του, το κάνει λόγω της επιρροής της μάνας του.

Θα μπορούσα να συνεχίζω για πολύ ακόμα…

Παντρεύτηκα έναν άντρα και έλαβα το δώρο της ανατροφής του. Τι ευλογία ήταν αυτό!

Είμαι σίγουρη, ότι έχω πιάσει το λαχείο με τη πεθερά αυτή, το οποίο εξηγεί ότι έχω πιάσει το λαχείο και με τον άντρα μου. Γιατί αυτή η αγάπη κυλά στις φλέβες τους. Σε ευχαριστώ Μητέρα. Σ’αγαπώ.»