Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Αυτή την Κυριακή, τα παιδιά όλων των ηλικιών τρέχουν και αθλούνται στους δρόμους του Πειραιά- Δωράκια έκπληξη σε όλους τους συμμετέχοντες!

Αυτή την Κυριακή, τα παιδιά όλων των ηλικιών τρέχουν και αθλούνται στους δρόμους του Πειραιά- Δωράκια έκπληξη σε όλους τους συμμετέχοντες!

IMG_8138Ο Δήμος Πειραιά μετά την άρτια διοργάνωση του «Piraeus Street Relays» συνεχίζει με ένα ακόμα αθλητικό δρώμενο που συν τοις άλλοις έχει ως στόχο να φέρει τους δημότες πιο κοντά με την Δημοτική αρχή. Αφιερώνουμε την Κυριακή στην άθληση. 
Κυριακή πρωί γιορτάζουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και παίρνουμε μέρος σε μια ειδική διαδρομή 1.000 μέτρων, όπου παιδιά από 0 έως και 14 ετών θα τρέξουν μαζί με γνωστούς αθλητές και Ολυμπιονίκες, θα συμμετέχουν και θα περάσουν καλά σε μια μεγάλη γιορτή με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Το Fit Kids Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει σε κάθε δημοτικό σχολείο του Δήμου Πειραιά ένα πλήρες kit φαρμακείου. Αυτός ο αγώνας δίνει την ευκαιρία και στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους να διασκεδάσουν, να τρέξουν, να περάσουν όλοι καλά, παραμονές γιορτών, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους τους Έλληνες.

IMG_8077

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης: "Στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος - δεν είναι απαραίτητο βεβαίως- να είναι οι αυριανοί πρωταθλητές, αλλά να χαρούν τη συμμετοχή σε ένα αγώνα. Να νιώσουν τη χαρά του αθλητισμού. Όπως είπα, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αθλητικά δρώμενα στον Πειραιά και τις επόμενες χρονιές. Θα θεσμοθετήσουμε αγώνες. Μακάρι να βγουν δύο, τρεις, τέσσερις αγώνες που να γίνουν θεσμός στον Πειραιά και να γίνονται κάθε χρόνο."

Από πλευράς του ο Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν. Σταύρος Ελληνιάδης δήλωσε ότι « Οι δύο προηγούμενοι αγώνες εξελίχθηκαν με μεγάλη επιτυχία και εξελίχθηκαν όχι απλά σαν δύο αθλητικά γεγονότα, αλλά σαν δύο ημέρες γιορτής για την πόλη μας. Ο κόσμος, οι δημότες βγήκαν στο δρόμο, έτρεξαν, χάρηκαν, το διασκέδασαν. Αυτό ήταν και το ζητούμενο. Να δούμε χαμογελαστά πρόσωπα, το οποίο θεωρώ ότι το πετύχαμε. Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε τις μαμάδες, τους μπαμπάδες να έρθουν με τα παιδιά τους, αυτά που ακόμη δεν περπατάνε, που είναι στα καροτσάκια, αλλά και τα παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και τους εφήβους να τρέξουν, να το διασκεδάσουν, να το χαρούν. Και να ξέρετε, ότι τα παιδιά αρέσκονται πιο πολύ στις ευχές παρά στις συμβουλές. Δηλαδή, θεωρώ ότι το να λέμε σε ένα παιδί «κάνε αυτό ή κάνε εκείνο», νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κάποια αντίδραση. Γι’ αυτό, εμείς θέλουμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά  να είναι στον αθλητισμό, να παραμείνουν στον αθλητισμό, γιατί μόνο στον αθλητισμό θα έχουν χαρές και συγκινήσεις, τις οποίες δεν μπορούν να τις βρουν πουθενά αλλού και θα τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωή.

Η Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη εκ των διοργανωτών δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τη Βάλια Μώραλη που ήταν αρωγός αυτής της προσπάθειας και αγκάλιασε πρώτα απ’ όλα την ιδέα του fit kids run, ως μητέρα κύριε Μώραλη και κατά δεύτερο, ως σύζυγό σας. Να ευχαριστήσω το Γραφείο Εθελοντισμού, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έτσι θα έχουμε 50 εθελοντές εκείνη την ημέρα στη διάθεση μας για να μας βοηθήσουν, γιατί όπως καταλαβαίνετε το πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών. Να ευχαριστήσουμε το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΓΌΡΙ», γιατί όλα τα παιδάκια θα πάρουν από ένα μπουκαλάκι νερό στο τέλος της διαδρομής, μια μπανάνα DOLE και μια μπάρα «Μακεδονικού χαλβά». Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν θα πάρουν επίσης από ένα ημερήσιο πάσο διασκέδασης στο «Allou! fun park», κάτι που θα ευχαριστήσει και τους γονείς, γιατί δεν θα ξοδέψουν χρήματα και τα παιδιά θα διασκεδάσουν. Να ευχαριστήσουμε τα γυμναστήρια «PLANET» και τους γυμναστές, οι οποίοι θα συμβάλλουν κάνοντας προθέρμανση στα παιδιά, πριν ξεκινήσουμε τη διαδρομή, το «ABC ΚΙΝΗΤΡΟ» και το «Hyaluron», το προϊόν για τις αρθρώσεις. Τη δημιουργική απασχόληση για τα παιδάκια έχει αναλάβει η «nanuka».

Ενώ η Γενική Διευθύντρια Π.Ε.Φ. Φαίη Κοσμοπούλου μιλώντας για την κοινωνική προσφορά- δωρεά kit φαρμακείου που θα δοθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά που διέπει την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας να συμμετέχουμε ως χορηγοί σε αυτήν την πραγματικά πολύ εντυπωσιακή πρωτοβουλία . Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας είναι έντονο και πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται ενέργειες με σκοπό να ευαισθητοποιούνται, τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά. Φυσικά σε αυτό δεν θα πρέπει να είναι μόνο αρωγοί οι ιδιωτικοί φορείς, αλλά πρέπει να είναι και η ίδια η Πολιτεία και μέσω των Υπουργείων γιατί μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με το να φοιτούν τα παιδιά μας μαθαίνοντας σωστό τρόπο διατροφής, αλλά και υγιεινής γενικότερα. Η άθληση είναι σημαντικό μέρος της ζωής των παιδιών, σημαντικό μέρος της ζωής όλων μας και σε αυτό σας συγχαίρουμε ιδιαιτέρως που αναλαμβάνετε ιδιωτικές πρωτοβουλίες ακριβώς για να φέρετε τον κόσμο κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Βασικός στόχος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας είναι σε κοινωνικό επίπεδο να εξασφαλίσουμε, πώς όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας έχουν εγγυημένη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άλλωστε, είναι ένα από τα θέματα, που η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας έχει στην ατζέντα της και ως θεσμικός συνομιλητής της πολιτικής ηγεσίας αυτής της χώρας το θέτουμε κάθε φορά στις συζητήσεις μας. Μας ενδιαφέρει και θέλουμε να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες. Και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε συνεχείς πρωτοβουλίες «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» όπως είναι και τα «κοινωνικά φαρμακεία» που έχουμε αναπτύξει τόσο στο Δήμο του Χαλανδρίου, όσο και στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών».

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στον Πειραιά!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.