Αυτό είναι το #1 συστατικό της επιτυχίας!

Όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο του Μανώλη Ισχάκη, NLP Life Coach, στη φύση δεν υπάρχει κενό. Για αυτό, εάν δεν θέλεις να γίνεις φίλος/η με τις κρίσεις πανικού, τα οικονομικά προβλήματα, τα οικογενειακά προβλήματα ή την κατάθλιψη, τότε χρειάζεται να ζωγραφίσεις τον πίνακα της ζωής σου.

Με άλλα λόγια ΠΡΕΠΕΙ να βάζεις στόχους.

Πρέπει να ξέρεις τι σε περιμένει. Πρέπει να ξέρεις γιατί ζεις. Πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή σου. Τώρα που έχεις γραμμένους τους στόχους σου πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ποιο είναι αυτό; Το επόμενο βήμα είναι να καταστείλουμε τον Νο #1 παράγοντα που αποτρέπει τους ανθρώπους είτε να βάζουν στόχους, είτε να τους πετυχαίνουν. Ποιος είναι αυτός ο παράγοντας;

Η αποτυχία!

Ποια είναι η Νο #1 αιτία της αποτυχίας; Η έλλειψη γνώσης. Τι να κάνω; Πώς θα το κάνω; Πόσο θα το κάνω; Πότε θα το κάνω; Γιατί να το κάνω; Που να το κάνω; Είμαι σίγουρος ότι πολλές φορές προσπάθησες να απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις… Aλλά μάταια. Εάν όχι όλες, κάποιες από αυτές είμαι σίγουρος ότι δεν τις απάντησες.

Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί περιορισμούς και αυτό έχει σαν συνέπεια κάποια στιγμή να περιορίζουμε όλο μας τον εαυτό. Μην το επιτρέψεις αυτό στον εαυτό σου.

Το Νο #1 συστατικό για την επιτυχία σου είναι το συναίσθημα σου!

Ίσως σκεφτείς: “Μα τι μου λες τώρα βρε Μανώλη; Δεν έχω χρήματα! Πώς θα είμαι ευτυχισμένος; Η σχέση μου δεν πάει καλά! Πώς θα είμαι ήρεμος; Στη δουλειά κινδυνεύω να απολυθώ ή η επιχείρηση μου δεν πάει καλά με τη νέα φορολογία! Πώς θα νιώθω αυτοπεποίθηση;”.

Εάν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο τότε έχω μια ερώτηση για εσένα.

Νιώθεις; Είτε άγχος, είτε φόβο, είτε θλίψη, είτε θυμό γιατί δεν πάει κάτι καλά στη ζωή σου; Ή δεν πάει κάτι καλά στη ζωή σου επείδή νιώθεις είτε άγχος, είτε φόβο, είτε θλίψη, είτε θυμό και επειδή αυτό είχε έναν αντίκτυπο στη ζώη σου, τώρα έχει αυξηθεί η ένταση αυτών των αρνητικών συναισθημάτων;

Και κάπου εκεί, μέσα στο βάθος του μυαλού σου, νιώθω να πετάγεται μια άλλη σκέψη: “Μανώλη, πλάκα μας κάνεις; Θέλεις να μου πεις ότι επειδή ένιωθα άγχος η κυβέρνηση αύξησε τη φορολογία ή επειδή φοβόμουν η σύντροφός μου με απάτησε;”

Όχι σε καμία περίπτωση. Αυτό που εννοώ είναι ότι εάν νιώθεις ήρεμος, είσαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος τότε πρόσεξε τι συμβαίνει: Έστω ότι η ζωή δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Έστω ότι η ζωή είναι σαν ένα ταξίδι μέσα στη φύση. Σε αυτό το ταξίδι θα συναντήσεις και άγρια ζώα και λακούβες και βροχές και πολλά απρόοπτα. Τώρα με το χέρι στην καρδιά θέλω να απαντήσεις στον εαυτό σου: Ποιος ταξιδευτής έχει περισσότερες πιθανότητες να φθάσει στον προορισμό του; Αυτός που παίζει και απολαμβάνει το ταξίδι και όλα τα αντιμετωπίζει σαν πρόκληση; Ή αυτός που απογοητεύεται και μένει στη μέση του δάσους και κινδυνεύει είτε να τον βρει το βράδυ, είτε κάποιο ζώο, είτε γιατί δεν φρόντισε να βρει την τροφή του γιατί σπατάλησε το χρόνο του στο κλάμα και στα παράπονα;

Έτσι ακριβώς είναι η ζωή και αυτή είναι η αξία του συναισθήματος. Η ευτυχία, η ηρεμία, η διαύγεια θα σε βοηθήσει στις κρίσιμες στιγμές της ζωής σου να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις, αλλά και να σηκωθείς με τις λιγότερες απώλειες από την πτώση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr