Αυτό είναι το laser που θα σου προσφέρει την πιο πετυχημένη θεραπεία μόνιμης αποτρίχωσης

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα… ρούχα κονταίνουν, όταν οι διακοπές πλησιάζουν και τα καθημερινά μπάνια στη θάλασσα είναι γεγονός, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να μας απασχολεί είναι η αντιαισθητική τριχοφυΐα στις περιοχές του σώματος που εκτίθενται.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγούμε από αυτήν, όμως κανείς δεν συγκρίνεται με την laser αποτρίχωση, χάρη στην οποία τα αποτελέσματα είναι οριστικά και… εντυπωσιακά!

Στα ιατρεία της Elite Plastic Sugery τη λύση στην laser αποτρίχωση δίνει το μηχάνημα Alexandrite 7ης γενιάς του Αμερικάνικου οίκου Candela το Gentle pro & max, το οποίο πρώτος ο πλαστικος χειρουργος κ. Γεωργιος Σαμουρης έφερε. Ο λόγος για την πιο σύγχρονη εξέλιξη τεχνολογίας στο laser Αλεξανδρίτη, για ταχύτερα, αποδοτικότερα και μόνιμα αποτελέσματα στη laser αποτρίχωση.

Αν σκέφτεστε να κάνετε το δώρο της laser αποτρίχωσης στον εαυτό σας, οι ειδικοί της Elite Plastic Sugery απαντούν σε όσα μπορεί να σας απασχολούν:

Ποια είδη laser αποτρίχωσης υπάρχουν;

Τρία είναι τα είδη laser αποτρίχωσης που χρησιμοποιούνται στην Δερματολογία. Το laser αποτρίχωσης Alexandrite (αλεξανδρίτη) που εκπέμπει στα 755 nm και είναι το αποτελεσματικότερο. Με τον όρο λέιζερ αποτρίχωση αλεξανδρίτη αναφερόμαστε σε πλήθος μηχανημάτων διαφόρων γενιών και εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πιο γνωστές εταιρίες: Candela, laser alexandrite . Το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό είναι το laser αποτρίχωσης Candela Gentle Lase PRO που είναι και το τελευταίας γενιάς και το πρώτο σε χρήση σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πότε πρέπει να γίνεται laser αποτρίχωση;

Η laser αποτρίχωση γίνεται συνήθως για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη laser αποτρίχωση. Συχνά μετά από ξύρισμα, κερί ή αποτριχωτικές μηχανές δημιουργείται θυλακίτιδα (σπυράκια). Στην περίπτωση αυτή η laser αποτρίχωση είναι επιβεβλημένη για να μην μείνουν μόνιμα σημάδια στις περιοχές αυτές.

Επίσης σε περιπτώσεις ευρυαγγειών στα κάτω άκρα ή ερεθισμών μετά από κερί ή αποτριχωτικές κρέμες, η laser αποτρίχωση είναι η μόνη λύση. Σε υπερτρίχωση ή δασυτριχισμό λόγω ορμονικών διαταραχών, είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί μόνιμα αποτελέσματα.

Άλλοι ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη laser αποτρίχωση είναι οι ερεθισμοί και οι δερματίτιδες που οφείλονται στο κερί και τις αποτριχωτικές κρέμες. Αποτρίχωση με laser πρέπει επίσης να γίνεται όταν οι τρίχες μετά από άλλες μεθόδους εισχωρούν μέσα στο δέρμα και προκαλούν σημάδια, κυρίως στα κάτω άκρα.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων η laser αποτρίχωση είναι η μόνη σωστή μέθοδος αποτρίχωσης, προκειμένου να μην πολλαπλασιαστούν και επεκταθούν οι βλάβες αυτές.

Ασθενείς που έχουν ιστορικό κύστης κόκκυγα, θα πρέπει να προβαίνουν απαραιτήτως σε laser αποτρίχωση, δεδομένου ότι η νόσος αυτή οφείλεται στην παγίδευση τριχών στην μεσογλουτιαία χώρα.

Laser αποτρίχωση, λοιπόν, θα πρέπει να γίνεται όταν επιθυμείται μόνιμο και οριστικό τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την συνεδρία laser αποτρίχωσης;

Πριν τη συνεδρία laser αποτρίχωσης οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Ο ιατρός σαρώνει με το laser όλη την έκταση της περιοχής. Χάρη στα δύο συστήματα ψύξης, η συνεδρία της laser αποτρίχωσης είναι πρακτικά ανώδυνη και εύκολη διαδικασία. Οι συνεδρίες laser αποτρίχωσης επαναλαμβάνονται κάθε 2 περίπου μήνες και συνήθως απαιτούνται 5-6 για την οριστική αποτρίχωση.

Τι πρέπει να ξέρω για το laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη, Candela Gentle Lase Pro

Μετά τη laser αποτρίχωση μπορεί να υπάρχει παροδικό ερύθημα που υποχωρεί μετά από λίγες ημέρες. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μετά τη laser αποτρίχωση ενυδατικές κρέμες που θα συστήσει ο δερματολόγος. Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί αντηλιακό στην περιοχή που έχει γίνει η αποτρίχωση τις επόμενες ημέρες. Με το νέο laser αποτρίχωσης Candela Gentle Lase PRO, η διάρκεια παλμού μεταβάλλεται και η laser αποτρίχωση είναι ασφαλής και το καλοκαίρι, καθώς και σε ελαφρώς μαυρισμένα δέρματα.

Πριν τη συνεδρία αποτρίχωσης με λέιζερ οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Ο ιατρός σαρώνει με το λέιζερ όλη την έκταση της περιοχής. Χάρη στα δύο συστήματα ψύξης, η συνεδρία της λέιζερ αποτρίχωσης είναι πρακτικά ανώδυνη και εύκολη διαδικασία.

Οι συνεδρίες λέιζερ αποτρίχωσης επαναλαμβάνονται κάθε 2 μήνες αυξάνοντας σταδιακά τα μεσοδιαστήματα από συνεδρία σε συνεδρία και συνήθως απαιτούνται 6-7 θεραπείες για την οριστική αποτρίχωση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Laser Αποτρίχωσης

Η laser αποτρίχωση υπερτερεί των άλλων μεθόδων, καθώς είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος απαλλαγής ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Το ξυράφι και το κερί προκαλούν συχνά ερεθισμούς, θυλακίτιδα, αύξηση της τριχοφυΐας, επιδείνωση ευρυαγγειών, χαλάρωση δέρματος, κάτι που δεν ισχύει στην laser αποτρίχωση. Οι αποτριχωτικές κρέμες προκαλούν δερματίτιδες και δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τη laser αποτρίχωση.

Υπάρχουν αντενδείξεις και ανεπιθύμητες ενέργειες;

Ουσιαστικές αντενδείξεις δεν υπάρχουν για τη laser αποτρίχωση. Η φωτοδερματίτιδα και η φωτοευαισθησία είναι σχετικές αντενδείξεις για laser αποτρίχωση, καθώς και η λήψη φωτοευαισθητοποιών φαρμάκων. Παλαιότερα είχε υπερτονιστεί η πιθανή έξαρση ψωρίασης και λεύκης μετά από laser αποτρίχωση λόγω του φαινομένου koebner.

Σήμερα γίνεται λειζερ αποτρίχωση με τα τελευταίας γενιάς μηχανήματα χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες σε σταθερές μορφές ψωρίασης και λεύκης. Σχετική αντένδειξη είναι η κύηση και η γαλουχία, ενώ πλέον οι περισσότεροι γυναικολόγοι επιτρέπουν την laser αποτρίχωση σε κύηση και θηλασμό, καθώς δεν επιφέρει κινδύνους για το έμβρυο και το νεογνό.

Ανεπιθύμητες ενέργειες προκύπτουν από τη laser αποτρίχωση όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες από τον ασθενή ή όταν ο χειρισμός δεν γίνεται από έμπειρο δερματολόγο ή υπό την επίβλεψή του. Τέτοιες είναι οι υποχρωμίες ή υπερχρωμίες που όμως υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου. Παροδικό ερύθημα και περιθυλακικό οίδημα μπορεί να εμφανιστεί μετά από laser αποτρίχωση που υποχωρούν όμως μετά από λίγες ώρες.

Το laser αποτρίχωσης ουσιαστικά είναι φως και δεν έχει καμία επίδραση σε δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη, όπως οι λεμφαδένες και ο μαζικός αδένας (μαστός).

Πού εφαρμόζεται η Laser Αποτρίχωση

Η laser αποτρίχωση εφαρμόζεται σε κάθε περιοχή που υπάρχει τριχοφυΐα όπως:

 • laser αποτρίχωση προσώπου (άνω χείλος, παρειές, πηγούνι, ζυγωματικά, φαβορίτες, φρύδια)
 • laser αποτρίχωση χεριών (βραχίονες, αντιβράχια)
 • laser αποτρίχωση μασχάλη
 • laser αποτρίχωση μπικίνι
 • laser αποτρίχωση πόδια (κνήμες, μηροί)
 • Άλλες περιοχές όπως στήθος, οσφύς (μέση), κοιλιά, γλουτοί κλπ.

Η λέιζερ αποτρίχωση εφαρμόζεται σε κάθε περιοχή που υπάρχει τριχοφυΐα όπως:

 • Πρόσωπο (ζυγωματικά, φαβορίτες, φρύδια, full face)
 • Πλάτη
 • Στήθος – Κοιλιά
 • Χέρια (βραχίονες, αντιβράχια)
 • Μασχάλη
 • Γλουτοί
 • Πόδια (κνήμες, μηροί)
 • Αυτιά – Μύτη

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές στους άνδρες είναι η Ριζική αποτρίχωση πλάτης και η Ριζική αποτρίχωση στήθους.

Είναι ακριβή η αποτρίχωση με λέιζερ; Ποιο είναι ακριβώς το κόστος της αποτρίχωσης λέιζερ;

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η οικονομικότερη μέθοδος αποτρίχωσης αν αναλογιστεί κανείς ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Το κόστος της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι πλέον προσιτό σε όλους και δεν αποτελεί εμπόδιο. Ειδικό χαμηλό κόστος αποτρίχωσης με λέιζερ πετυχαίνει κανείς επιλέγοντας πακέτα 8-9 συνεδριών.

Elite Plastic Surgery

Τηλ. Επικοινωνίας: 211-4115398,210-8940550