Αυτό είναι το νο 1. μυστικό για ξένοιαστες καλοκαιρινές βόλτες με τα παιδιά

Αυτό είναι το νο 1. μυστικό για ξένοιαστες καλοκαιρινές βόλτες με τα παιδιά

Μεγαλώνω δύο κορίτσια που παίζουν μπάλα. Που σκαρφαλώνουν σε όποιο δέντρο βρουν μπροστά τους και κρεμιούνται έπειτα ανάποδα, από τα κλαδιά, σαν τις νυχτερίδες. Για κάποιους γονείς τα παιδιά μου είναι αγρίμια. Για εμένα είναι απλά παιδιά. Που όχι απλά “καλό είναι” μα ΠΡΕΠΕΙ να απολαμβάνουν το ελεύθερο παιχνίδι τους στο έπακρο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει, ότι ορισμένες φορές θα υπάρξουν και ατυχήματα.

Ξεχνάμε τα δικά μας παιδικά χρόνια. Δεν είναι ερώτηση -είναι κατάφαση. Γιατί άμα τα θυμόμασταν, θα ξέραμε καλά πως κάθε αληθινή περιπέτεια ολοκληρωνόταν και με μερικές γρατζουνιές στα γόνατα. Ενίοτε και με μεγαλύτερες πληγές, σημάδια των οποίων δείχνουμε ακόμα και σήμερα με νοσταλγία στα παιδιά μας, όταν μας ρωτούν “μαμά, πού το έπαθες αυτό;”.

Τι κάναμε τότε, ως παιδιά; Απλά τρέχαμε μερικές ώρες αργότερα στο σπίτι μας, οι γονείς μας καθάριζαν την πληγή και αν χρειαζόταν την έκλειναν και με ένα Hansaplast.

Ε αυτό κάνω και σήμερα!

Απλά, ως γνήσια μαμά-Μιλένιαλ, έχω πάντα μαζί μου, στη βόλτα με τα παιδιά, το Hansaplast kit, το οποίο πέρα από τα επιθέματα (με τις χαρούμενες παιδικές φιγούρες), περιλαμβάνει ακόμα ένα σπρέι για τον ανώδυνο καθαρισμό των πληγών και μία κρέμα επούλωσης που βοηθά ώστε να επουλωθεί πιο γρήγορα η πληγή.

Μάλιστα, η κρέμα επούλωσης πληγών μπορεί να εφαρμοστεί και σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος ή σε εγκαύματα έως και 2ου βαθμού από κάποιο ατύχημα στο σπίτι, ενώ μπαίνει και σε ανοιχτές πληγές. Κι αν έχετε μωρό, είναι κατάλληλη και για την επούλωση του ερεθισμένου βρεφικού δέρματος από την πάνα ή για τα συγκάματα στην ευαίσθητη περιοχή που τώρα το καλοκαίρι είναι συχνά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hansaplastgreece

Τι είναι αυτό που ουσιαστικά μας αγχώνει, όταν το παιδί μας πέφτει και χτυπά ελαφρά την ώρα που παίζει; Μη μολυνθεί η πληγή και μην αφήσει σημάδι;

Στο μικρό τσαντάκι, το οποίο θα βρείτε σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ κρύβεται το ένα και μοναδικό μυστικό που θα σας βοηθήσει να μην αγχώνεστε, κάθε φορά που το παιδί σας έχει ένα μικρό ατύχημα στη βόλτα του. Απλά ψεκάστε του την πληγή με το σπρέϊ καθαρισμού, βάλτε του έπειτα και λίγη κρέμα, απλώνοντάς την σαν οδοντόκρεμα πάνω στην πληγή, και καλύψτε την πληγή με ένα επίθεμα.

Εμένα ξέρετε τι με αγχώνει; Ο φόβος αυτού του απόλυτα φυσιολογικού ατυχήματος, να μην το “κρατήσει” από το να προσπαθήσει ξανά. Του στερήσει την άγρια χαρά των παιδικών χρόνων και την πολύτιμη φιλοσοφία ζωής “φτάσε όπου δεν μπορείς!”. Με το Hansaplast kit ξέρω, ότι δεν θα συμβεί αυτό -όπως το ήξεραν δεκαετίες πριν και οι γονείς μας.