Αυτό ήταν το καλύτερο «δώρο» για τη φροντίδα του νεογέννητου μωρού μου

Όταν γίνεσαι μανούλα για πρώτη φορά, κάθε συμβουλή από άλλες πιο «έμπειρες» μαμάδες είναι ευπρόσδεκτη και ενίοτε εξαιρετικά χρήσιμη.

Στην δική μου περίπτωση, η «συμβουλή» ήρθε ουρανοκατέβατη πριν από λίγα χρόνια, όταν βρέθηκα με το μόλις λίγων εβδομάδων μωρό μου στο σπίτι μιας πολύ καλής φίλης, μαμάς δύο μεγαλύτερων παιδιών –και συγκεκριμένα στο μπάνιο της.

Όταν χρειάστηκε, λοιπόν, να αλλάξω πάνα στη μπέμπα μου, έσπευσα στο μπάνιο και καθώς την έπλενα στον νιπτήρα, παρατήρησα ένα μεγάλο μπουκάλι με απλικατέρ και μια όμορφη πάστελ ετικέτα με ελεφαντάκια. «Δοκίμασέ το!» μου φώναξε από το άλλο δωμάτιο, «Είναι τέλειο!». Δεν δίστασα, λοιπόν, να το χρησιμοποιήσω και… το αγάπησα αμέσως! Εξεπλάγην, όχι μόνο με το πόσο εύχρηστη ήταν αυτή η συσκευασία, καθώς απαιτεί μόνο ένα χέρι (αφού με το άλλο κρατάς το μωρό), αλλά και με το εξαιρετικά απαλό σαπούνι, με το πόσο εύκολα ξεπλένεται χωρίς να αφήνει υπολείμματα και το υπέροχο άρωμα που αφήνει, ακόμα και για ώρες μετά το πλύσιμο το μωρού.

Το βρεφικό αφρόλουτρο Pharmasept Baby Care – Mild Bath έγινε από τότε το αγαπημένο μου και πρώτη μου επιλογή κάθε φορά που πήγαινα στο φαρμακείο για τα είδη πρώτης ανάγκης του μωρού μου, ενώ σταδιακά γνώρισα και εμπιστεύτηκα και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς:

Η κρέμα baby extra calm cream για την αλλαγή της πάνας, για παράδειγμα, είναι εντελώς αδιάβροχη, προστατεύοντας πλήρως το μωρό μου, ενώ ξεπλένεται εύκολα. Όσο για μετά το μπάνιο, δεν μπορώ να σας περιγράψω την ενυδάτωση που προσφέρει το μασαζάκι με baby natural oil, το οποίο μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο κεφαλάκι του μωρού, σε περίπτωση που παρουσιάζει νινίδα. Το δε άρωμά του πάνω στο δερματάκι του μωρού σε κάνει να θέλεις να το φιλάς ασταμάτητα!

Στην δεύτερη κόρη μου, λοιπόν, η οποία ήρθε στον κόσμο πριν από λίγο καιρό, ήξερα πλέον πολύ καλά ποια δερμοκαλλυντικά προϊόντα θα επιλέξω –στην δική της περίπτωση, βέβαια, προτίμησα το baby extra sensitive bath, το οποίο είναι ιδανικό από την πρώτη μέρα του μωρού, καθώς και την ενυδατική κρεμούλα της σειράς, baby soothing cream.

Όσο για τα τελευταία καλά νέα; Η φροντίδα της Pharmasept για τα μικρά παιδιά δεν σταματά στα παραπάνω! Όπως ανακάλυψα πρόσφατα, στη βρεφική σειρά προστέθηκαν δύο ακόμα εξαιρετικά χρήσιμα προϊόντα: Τα baby eye wipes, αποστειρωμένα μαντηλάκια για τον καθαρισμό ειδικά της οφθαλμολογικής περιοχής, αλλά και το βρεφικό απορρυπαντικό mild laundry detergent, ειδικά για τα ρουχαλάκια που ακουμπούν άμεσα στο δέρμα του μωρού, εμπλουτισμένο με μαλακτικό παράγοντα και οργανικό χαμομήλι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα προϊόντα της Pharmasept είναι Allergens free / Colorant free / Mineral oil free / Parabens free / Soap free, άρα είναι εντελώς ασφαλή για τα μικρά μας, ενώ διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία.