Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Aυτό το μωρό ''αυταναφλέγεται'' και οι γιατροί έχουν πραγματικά μπερδευτεί (video)

Aυτό το μωρό ''αυταναφλέγεται'' και οι γιατροί έχουν πραγματικά μπερδευτεί (video)

544718_1_1482

Ένα πολύ περίεργο φαινόμενο ή παιδική κακοποίηση; Ο τριών μηνών Rahul νοσηλεύεται με εγκαύματα 1ου βαθμού στο νοσοκομείο Kilpauk Medical College Hospital και η κατάσταση του είναι σταθερή.

Το μυστήριο αρχίζει κάπου εδώ. Το indiatoday.com ισχυρίζεται πως από την γέννηση του, ο μικρός έχει παρουσιάσει το σπάνιο αυτό φαινόμενο τουλάχιστον 3 φορές και πως η περίπτωση του είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.

H αυτανάφλεξη σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι γνωστά στον ιατρικό κόσμο είναι κάτι που υποτίθεται πως προκαλείται από διαρροή εύφλεκτων αερίων μέσα από τους πόρους του δέρματος ενός ανθρώπου.

Τα εύφλεκτα αυτά αέρια, πυροδοτούνται συχνά από πηγές όπως είναι ο στατικός ηλεκτρισμός ή ακόμη και από υψηλή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, το βρέφος είχε γεννηθεί σε μια περιοχή η οποία παρουσιάζει υψηλά επίπεδα μόλυνσης από φώσφορο και κάποιοι επιστήμονες πιθανολογούν πως ο μικρός μπορεί να έχει μολυνθεί ενώ το φαινόμενο αυτό να σχετίζεται κάπως με την τοξικότητα της γενέτειρας του.

Αυτή την στιγμή πάντως πάνω από το κεφάλι του Rahul βρίσκονται επιστήμονες που του κάνουν συστηματικές και πανάκριβες εξετάσεις και δεσμεύονται πως θα δώσουν λύση στο βασανιστήριο του. Εξετάζεται επίσης το πιο πιθανό ενδεχόμενο της κακοποίησης από τους γονείς του (ακόμα κι από αμέλεια). Δείτε ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί και δίνει εξηγήσεις για το υποτιθέμενο αυτό φαινόμενο:

Πηγή: www.lifo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.