Αυτό το παιδικό κάθισμα για “πολυάσχολους” γονείς έχει διχάσει την κοινή γνώμη

Ένα νέο παιδικό κάθισμα που σχεδιάστηκε για να κάνει τα μωρά να αισθάνονται όπως όταν ξαπλώνουν στον ώμο της μητέρας τους και έχει λανσαριστεί στην αγορά ως απαραίτητο για τους “πολυάσχολους” γονείς έχει διχάσει πλήθος κόσμου στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία που το κατασκεύασε, ισχυρίζεται ότι το κάθισμα μπορεί να ανακουφίσει τα μωρά από τους κολικούς και να βοηθήσει στην πρόληψη του συνδρόμου του επίπεδου κεφαλιού (πλαγιοκεφαλία λόγω θέσης), ενώ συγχρόνως μιμείται τον χτύπο της καρδιάς για να παρέχει στο βρέφος περισσότερη άνεση, σιγουριά και ικανοποίηση: “Πολύ λίγοι γονείς έχουν αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα για να κρατούν το μωρό τους συνεχώς πάνω στο στήθος τους, κι εμείς αγωνιζόμαστε για να τους παρέχουμε μια ασφαλή και άνετη εναλλακτική λύση”.

Ωστόσο, το παραπάνω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook έχει συγκεντρώσει πολλά επικριτικά σχόλια από γονείς, οι οποίοι κάνουν λόγο για έλλειψη του σημαντικού δεσμού ανάμεσα στο μωρό και στον γονέα: “Αν είστε τόσο απασχολημένοι για να κρατήσετε το μωρό σας, τότε γιατί το κάνατε;”.

Μεγάλη όμως είναι και η μερίδα των γονέων που διαφωνούν με τα εν λόγω σχόλια, εξηγώντας ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε τους γονείς να κρατούν συνεχώς το μωρό τους αγκαλιά: “Το να κατηγορούμε τους γονείς που αγοράζουν το προϊόν ότι παραμελούν το παιδί τους είναι τουλάχιστον γελοίο. Τι γίνεται όταν στο σπίτι υπάρχουν δύο μωρά; Δεν μπορείς να τα κρατάς και τα δύο στην αγκαλιά σου όλη την ώρα!”, ενώ μια άλλη μητέρα πρόσθεσε: “Φοβερή ιδέα! Θα βοηθήσει πολλούς γονείς εκεί έξω που δεν είναι τέλειοι, όπως βοήθησε κι εμένα”.