Αυτό το βίντεο θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε πριν κάνετε ηλιοθεραπεία για ώρες!

Δεν υπάρχει πιο ασφαλές πράγμα το καλοκαίρι από το υγιές μαύρισμα. Το βίντεο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (American Academy of Dermatology) προειδοποιεί τις νέες γυναίκες που μαυρίζουν – είτε τεχνητά είτε στον ήλιο – ότι η συνήθεια αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία και να έχει τρομακτικές συνέπειες στο μέλλον, όσον αφορά την εμφάνιση μελανώματος, της πιο θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος.

«Το μελάνωμα είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου σε νεαρές γυναίκες, και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στις συνήθειες του μαυρίσματος. Η έκθεση σε ακτινοβολία UV, είτε είναι από τον ήλιο ή από συσκευή μαυρίσματος, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Οι γυναίκες πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να προστατεύσουν τον εαυτό τους από αυτό τον κίνδυνο», σχολιάζει εκπρόσωπος της Ακαδημίας.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το βίντεο θα εμπνεύσει τις νέες γυναίκες να εγκαταλείψουν την επικίνδυνη πρακτική του μαυρίσματος και να προστατεύουν το δέρμα τους, επιδιώκοντας σκιά, φορώντας προστατευτικά ρούχα και χρησιμοποιώντας ένα ευρέως φάσματος, αδιάβροχο αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο».

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/usA70a5opug