Αυτός είναι ο 56χρονος που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, καταδικασθέντος με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών σε ποινή κάθειρξης για τα εγκλήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της κατάχρησης ανηλίκου.

Πρόκειται για τον :

ΜΑΝΤΟΥΔΗ Στυλιανό του Γεωργίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 27-2-1965 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων που τέλεσε ο ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476270 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 2-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Τονίζεται ότι ο καταδικασθείς εργαζόταν ως αναπτυξιακός εργοθεραπευτής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Το 2014 τον είχε καταγγείλει πατέρας ανήλικου αγοριού για ασέλγεια στον γιο του, το 2019 καταδικάστηκε και το 2020 αποφυλακίστηκε.

Σημειώνεται ότι μόλις βγήκε η δικαστική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, πράξη που έχει επαναλάβει δύο φορές στο παρελθόν.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση εδώ 

Αίτημα του πατέρα να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του

Ο 56χρονος σήμερα άνδρας, οδηγήθηκε στην φυλακή για περίπου έναν χρόνο από το 2019 έως και το 2020 οπότε και αποφυλακίστηκε με αναστολή της επιβληθείσας ποινής.

Επέστρεψε στα καθήκοντα τους ως εργοθεραπευτής έχοντας καθημερινή επαφή με μικρά παιδιά.

“Ο συγκεκριμένος κύριος δεν ήταν ποτέ μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου εργοθεραπευτών. Στείλαμε έγγραφο στον εισαγγελέα και στον Άρειο πάγο να μας ενημερώσει για το όνομα αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση. Ενημερωθήκαμε από τον πατέρα του παιδιού”, ανέφερε η πρόεδρος του σωματείου, Κυριακή Κεραμιώτου.

Ο πατέρας του ανήλικου –τότε- παιδιού, προσέφυγε και πάλι στην δικαιοσύνη με αποτέλεσμα η εισαγγελία εφετών Αθηνών να διατάξει την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας του.

«Με την δημοσίευση έκλεισε ο δραματικός και βαθιά τραυματικός 7ετης κύκλος της ποινικής διαδικασίας και η πολιτεία έχει πλέον την ευθύνη για την αντιμετώπιση των διαφόρων ζητημάτων που αναδείχθηκαν από την υπόθεση αυτή».

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν και νέες καταγγελίες για την δράση του.