- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αυτός είναι ο λόγος που οι μαθητές δεν θα πετάξουν τη μάσκα στο σχολείο

Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία και τη νέα σχολική χρονιά στην Ισπανία

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών για την αναστολή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους [2] αποφασίστηκε το ζήτημα της μάσκας στα σχολεία [3]να συζητηθεί σε επόμενη συζήτηση.

Παρολαυτά όπως έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης,

Σε σημερινές του δηλώσεις την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο ζήτημα με τις μάσκες στα σχολεία.

Όπως δήλωσε, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου και θα συζητηθεί το ζήτημα της μάσκας στα σχολεία, δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση που θα αλλάζει το ισχύον καθεστώς μέχρι την λήξη των μαθημάτων, εκτιμώντας πως μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν και μετά από την 1η Ιουνίου να φορούν μάσκες στον χώρο του σχολείου.

Γιατί δεν καταργείται η μάσκα στα σχολεία

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως αν αποφασιστεί άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας στα σχολεία, «αυτή θα «εφαρμοστεί» άμεσα και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Έχω εντύπωση πως δεν θα υπάρξει αλλαγή για τα σχολεία γιατί είναι λίγες οι ημέρες μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματα».

Απαντώντας στα επιχειρήματα πως θα πρέπει τα παιδιά να φορούν μάσκες στο σχολείο, όταν σε κάθε άλλη έκφανση της καθημερινότητας τους πχ. στο σούπερ μάρκετ ή σε ένα μαγαζί εστίασης θα πηγαίνουν χωρίς μάσκα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε πως «αυτές είναι προαιρετικές δραστηριότητες , ενώ το σχολείο είναι υποχρεωτική δραστηριότητα».

Γιατί η μη χρήση μάσκας θα ισχύσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου;

Ερωτηθείς γιατί το μέτρο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας έχει ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αποκρίθηκε πως «τα προηγούμενα δύο χρόνια είδαμε ότι τα φθινοπωρινά κύματα της πανδημίας εμφανίζονταν στις αρχές με μέσα Οκτωβρίου, άρα η διασπορά γινόταν τον Σεπτέμβριο και αν θέλουμε να δράσουμε αποτρεπτικά, θα πρέπει τότε να δούμε την κατάσταση». «Μέχρι τότε θα έχουμε περισσότερα δεδομένα και για τα εμβόλια και τις δόσεις. Περιμένουμε και ίσως έχουμε κάποιο ενισχυμένο εμβόλιο, αλλά δεν είναι σίγουρο δυστυχώς, αν και όλοι θα το θέλαμε», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πηγές που πρόσκεινται στο Υπουργείο Υγείας και έχουν άμεση επικοινωνία με την Επιτροπή των Ειδικών ξεκαθάρισαν στο Infokids.gr ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία θα συνεχιστεί οπωσδήποτε και την επόμενη σχολική χρονιά – τουλάχιστον τους πρώτες μήνες της [4]. Η μάσκα είναι απαραίτητο μέτρο προστασίας της διασποράς στις τάξεις καθώς όπως έχει αποδείξει η μέχρι στιγμής πορεία της πανδημίας η μάσκα “φρέναρε” τα κρούσματα. Όπως διευκρινίζουν οι πηγές μας κατανοούν την κούραση των παιδιών από την παρατεταμένη χρήση μάσκας στα σχολεία όμως δεδομένων των συνθηκών οι μαθητές θα αποχωριστούν τις μάσκες μόνο στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όπως τονίζεται η προστασία των παιδιών στο σχολείο είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ, [5] καθώς είναι επίσης σημαντικό να ακολουθούνται ασφαλείς πρακτικές και στο σπίτι ή όπου αλλού συχνάζουν για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης.

Διαβάστε επίσης:

Οι ωραιότερες αναμνήσεις στη ζωή του παιδιού σου ξεκινούν με μία Volta… [6]

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η UNESCO ανακοίνωσε συνομιλίες Αθήνας – Λονδίνου για την επιστροφή τους [7]

«Να μην υπάρξει άλλος Μάκης» έγραψαν στο σχολείο του – Σήμερα καταθέτουν οι “νταήδες” του σχολείου [8]