Αρχική Infokids Υγεία Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά δεν πρέπει να φοράνε μπουφάν όταν κάθονται στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου

Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά δεν πρέπει να φοράνε μπουφάν όταν κάθονται στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου

Στο προσκήνιο φέρνει και πάλι η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου, ένα παιδάκι με χοντρά και βαρετά ρούχα όπως ένα μπουφάν δεν είναι ασφαλισμένο στο παιδικό κάθισμα ακόμα και εάν είναι φαινομενικά δεμένο σωστά και σφιχτά, προσθέτοντας ότι στο αυτοκίνητο πρέπει να αφαιρούμε το σακάκι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του παιδιού.

Τα χειμωνιάτικα μπουφάν, όπως σημειώνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, συμπιέζονται σε μια σύγκρουση και αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Ιδανικά, το νήπιο ή το παιδί χρειάζεται να φορά λεπτά ρούχα, και το πανωφόρι ή η κουβέρτα να το σκεπάζει ριγμένη πάνω από τις ζώνες ασφαλείας αν χρειάζεται, ή μέχρι να ζεσταθεί η καμπίνα του αυτοκινήτου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ακόμα και σε σύγκρουση με 30km/h, ένα παιδάκι με μπουφάν, που ήταν φαινομενικά σφιχτά δεμένο στο παιδικό κάθισμα, εκσφενδονίστηκε από τη θέση του.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.