Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά δεν πρέπει να φοράνε μπουφάν όταν κάθονται στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου

Στο προσκήνιο φέρνει και πάλι η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου, ένα παιδάκι με χοντρά και βαρετά ρούχα όπως ένα μπουφάν δεν είναι ασφαλισμένο στο παιδικό κάθισμα ακόμα και εάν είναι φαινομενικά δεμένο σωστά και σφιχτά, προσθέτοντας ότι στο αυτοκίνητο πρέπει να αφαιρούμε το σακάκι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του παιδιού.

Τα χειμωνιάτικα μπουφάν, όπως σημειώνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, συμπιέζονται σε μια σύγκρουση και αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Ιδανικά, το νήπιο ή το παιδί χρειάζεται να φορά λεπτά ρούχα, και το πανωφόρι ή η κουβέρτα να το σκεπάζει ριγμένη πάνω από τις ζώνες ασφαλείας αν χρειάζεται, ή μέχρι να ζεσταθεί η καμπίνα του αυτοκινήτου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ακόμα και σε σύγκρουση με 30km/h, ένα παιδάκι με μπουφάν, που ήταν φαινομενικά σφιχτά δεμένο στο παιδικό κάθισμα, εκσφενδονίστηκε από τη θέση του.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy