«Αυτός ξέρει τι απέγιναν τα παιδιά του. Σώστε την ψυχή των παιδιών»: Το απεγνωσμένο τηλεφώνημα της Ρούλας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των 3 παιδιών από την Πάτρα.

Η Ρούλα πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα, λέει η πλευρά Δασκαλάκη -Ομολογούσε δολοφονία των παιδιών

Ο Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίζεται ότι η μυστηριώδης γυναίκα που τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η γυναίκα αυτή εμφανίστηκε ως μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου. Του επέρριπτε ευθύνες για τους θανάτους των παιδιών. Ισχυριζόταν ότι δεν αφήνει την «κόρη» της να δει την οικογένειά της.

Στα τηλεφωνήματα αυτά που έγιναν στον Alpha και τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού στις 15 και 25 Μαρτίου, η άγνωστη γυναίκα, επιχείρησε να επιρρίψει εμμέσως ευθύνες στον Μάνο Δασκαλάκη για τους θανάτους των παιδιών του. 

Η γυναίκα, που μιλούσε με αλλοιωμένη φωνή, συστήθηκε ως μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη και είπε στη δημοσιογράφο:

«Αυτός ξέρει τι απέγιναν τα παιδιά του. Σώστε την ψυχή των παιδιών αυτών»

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Νέων και του Βήματος, Β. Λαμπρόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Mega, πληροφορίες και μαρτυρίες από την πλευρά της οικογένειας Δασκαλάκη αναφέρουν ότι η μυστηριώδης γυναίκα είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Μάλιστα τα όσα είπε στη δημοσιογράφο μπορεί να συνιστούν την πρώτη ομολογία ότι πρόκειται για δολοφονία των παιδιών στην Πάτρα.

Οι αστυνομικές Αρχές δηλώνουν πως μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό μέσω έρευνας στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου πιθανότατα θα γίνει ταυτοποίηση με τη φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου, παρά την αλλοίωση.

Εκείνη την περίοδο η Ρούλα Πισπιρίγκου διακήρυττε την αθωότητά της, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είχε αλλάξει ακόμη στάση και την υπερασπιζόταν. 

Πάτρα: Το δεύτερο ανώνυμο τηλεφώνημα

Χθες έγινε γνωστό πως υπήρξε και δεύτερο ανώνυμο τηλεφώνημα στην εκπομπή TLive και τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού στις 25 Μαρτίου.

Όσα ειπώθηκαν στην κλήση από τη γυναίκα έμοιαζαν σε πολλά σημεία με όσα υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, και τη νέα του σχέση μέσα από τη φυλακή.

«Μου είπε να ψάξω τον κ. Δασκαλάκη, πού μένει τώρα, και θα βρω την αιτία που πέθανε η Τζωρτζίνα», είχε πει η δημοσιογράφος όταν αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα αυτό, το οποίο αποκάλυψε πριν από τρεις ημέρες.

Οι αιχμές για τον Μάνο Δασκαλάκη και ίσως η πρώτη «ομολογία»

Στο δεύτερο τηλεφώνημα η μυστηριώδης γυναίκα υποστήριξε και πάλι ότι είναι η μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου, έκλαιγε και ζητούσε να προστατεύσουν την κόρη της. 

«Έκλαιγε και μας ζητούσε να προστατεύσουμε την κόρη της από τον Μάνο Δασκαλάκη. Μου έλεγε ότι ο κ. Δασκαλάκης δεν την αφήνει να δει την οικογένειά της. Μου έλεγε πως αυτός ξέρει τι έχει γίνει με τα παιδιά, αλλά και ότι και η κόρη της ξέρει», εξήγησε η δημοσιογράφος.

Ακολουθεί ο διάλογος της δημοσιογράφου με τη γυναίκα στο δεύτερο ανώνυμο τηλεφώνημα:

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Προστατεύστε το παιδί μου…
Δημοσιογράφος: Ποιο παιδί σας να προστατεύσω;
Γυναίκα στο τηλέφωνο: Είμαι η μητέρα της κοπέλας του Μάνου.

Δημοσιογράφος: Τι έπαθε η… το παιδί σας;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Σας διέψευσε. Σας διέψευσε αυτός… Ότι δεν είναι στην Αθήνα. Για ρωτήστε και μένα, πού είναι το τριήμερο; Και δεν μπορώ να δω το παιδί μου…

Δημοσιογράφος: Τώρα, το τριήμερο αυτό; Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Ναι, είναι στο σπίτι και εγώ δεν μπορώ να το δω το παιδί μου.

Δημοσιογράφος: Σε ποιο σπίτι είναι;
Γυναίκα στο τηλέφωνο: Στο σπίτι της κόρης μου.
Δημοσιογράφος: Κυρία μου, γιατί κλαίτε; Τι έχετε;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Προστατεύστε το παιδί μου…
Δημοσιογράφος: Γιατί κλαίτε σήμερα; Την προηγούμενη φορά ήσασταν καλύτερα.
Γυναίκα στο τηλέφωνο: Το ξέρω. Προστατεύστε το παιδί μου.

Δημοσιογράφος: Θέλω λίγο να με βοηθήσετε. Ακούστε με. Πρέπει και εσείς, με κάποιον τρόπο λίγο να με βοηθήσετε, να μου δώσετε κάποια επιπλέον στοιχεία… Εγώ αυτά που μου είπατε… Ακούστε με λιγάκι, αυτά που μου είπατε τα διασταύρωσα από τη σύζυγο του Μάνου. Μίλησα μαζί της, μου είπε ότι όντως γνωρίζει ότι φιλοξενείται από μία κοπέλα στην Αθήνα…

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Είδατε; Είδατε; Είδατε;
Δημοσιογράφος: …η οποία φιλοξενείται και αυτή από κάποια άλλα άτομα… Το ήξερε η σύζυγός του αυτό που μου περιγράψατε. Γιατί δεν μπορούσα να μην της τηλεφωνήσω, να μην το διασταυρώσω με κάποιον τρόπο, καταλαβαίνετε.

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Διασταυρώστε το και αυτό που σας λέω.
Δημοσιογράφος: Τι; Ότι έχουν φύγει μαζί τριήμερο; Ή ότι απλά μένουν μαζί; Εξηγήστε μου, δεν μπορώ να καταλάβω.

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Λοιπόν, θα σας πω δύο πράγματα και θέλω να τα ψάξετε. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ. Αυτός ο Μάνος είναι με το παιδί μου. Το παιδί μου γιορτάζει σήμερα και εγώ δεν μπορώ να το δω.

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν μπορείτε, όμως, εσείς την κόρη σας να τη δείτε; Γιατί δεν έρχεται; Δηλαδή, το ότι είναι με τον Μάνο, όπως λέτε… Γιατί την εμποδίζει το να έρθει να σας δει, ή να τη δείτε εσείς;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Δεν την αφήνει. Για να μη δίνει πληροφορίες για την υπόθεση…
Δημοσιογράφος: Δεν την αφήνει;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Ναι, ναι.

Δημοσιογράφος: Για να μη δίνει πληροφορίες λέτε;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Ναι, ναι, ναι. Θα σας πω… Μένουνε μαζί. Σήμερα έπρεπε να το δω εγώ το παιδί μου. Και δε με αφήνει.

Δημοσιογράφος: Γιατί φοβάστε όμως, τόσο πολύ;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Γιατί αυτός ξέρει τι έχει γίνει με τα παιδιά του. Και η κόρη μου ξέρει.

Δημοσιογράφος: Η κόρη σας τι ξέρει, δηλαδή; Της έχει πει κάτι;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Έτσι μου είπε. Και δεν μπορεί να μου πει. Σώστε την ψυχή των παιδιών αυτών και σώστε και το δικό μου παιδάκι. Γιατί αυτή η γυναίκα, εκεί στην Πάτρα, άμα τρελαθεί και μάθει για την κόρη μου μπορεί να της κάνει και κακό.

Δημοσιογράφος: Γιατί να της κάνει κακό; Αφού πλέον έχουν χωρίσει, το έχουν δηλώσει και οι δύο, δεν είναι μαζί και είναι κάτι που το έχουν αποδεχθεί και οι δύο.

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Δεν ακούτε τι γίνεται; Αυτή η γυναίκα τι έχει κάνει στους άλλους;

Δημοσιογράφος: Ακούστε με. Τώρα αυτό πρέπει να αποδειχθεί. Δεν είναι κάτι που αυτή τη στιγμή πρέπει να σας ανησυχεί τόσο πολύ. Είναι σε εξέλιξη μία έρευνα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Η κυρία που βγήκε, που είναι πρώην… μαμά πρώην του Μάνου… Είδατε τι έπαθε η κόρη της;

Δημοσιογράφος: Η πρώην του Μάνου;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Δε βγήκε η μαμά της, η πονεμένη μάνα; Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο, θα με καταλάβουν.

Δημοσιογράφος: Πότε ξεκίνησε αυτή η σχέση με την κόρη σας; Του Μάνου με την κόρη σας…

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Τα Χριστούγεννα.

Δημοσιογράφος: Τα Χριστούγεννα, όπως μου είχατε πει την προηγούμενη φορά. Τον Δεκέμβριο, δηλαδή, έτσι;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Ναι, ναι, ναι, ναι.

Δημοσιογράφος: Και λίγες μέρες μετά, έναν μήνα μετά, είναι που πεθαίνει η Τζωρτζίνα. Τον Ιανουάριο του ’22.

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Ναι, το πουλάκι μου, ναι.

Δημοσιογράφος: Πώς γνωρίστηκαν;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Στη δουλειά.

Δημοσιογράφος: Πόσων ετών είναι η κόρη σας;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: 30

Δημοσιογράφος: Εγώ σας ακούω κάθε φορά που με παίρνετε, μου δίνετε κάποια στοιχεία, τα οποία… τα πρώτα που δώσατε φυσικά και τα διασταύρωσα με τη σύζυγό του Μάνου…

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Διασταυρώστε και αυτά που σας λέω. Διασταυρώσετε τα και δε σας λέω ψέματα, κυρία μου. Διασταυρώστε τα. Εγώ αυτό το άγχος που έχω είναι ότι αυτός ο Μάνος βγήκε και το διέψευσε και είπε ότι είναι στην Πάτρα και αυτός είναι εδώ. Είναι εδώ.

Δημοσιογράφος: Δεν είπε ακριβώς αυτό το πράγμα. Είπε ότι πηγαινοέρχεται. Ότι μένει κάποια διαστήματα στην Πάτρα και όταν έρχεται στην Αθήνα φιλοξενείται από κάποιους άλλους… Δηλαδή, δεν απέκλεισε την είδηση που αναφέραμε ότι για κάποιο διάστημα μένει και στην Αθήνα. Άλλωστε, εμείς είπαμε ότι φιλοξενείται, δεν είπαμε ότι βρήκε ένα σπίτι και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Υπάρχει διαφορά. Εσείς την κυρία Πισπιρίγκου τη γνωρίζετε;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Όχι, όχι, όχι, όχι.

Δημοσιογράφος: Δεν την έχετε δει ποτέ από κοντά την κυρία Πισπιρίγκου;

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Όχι.

Δημοσιογράφος: Όχι, ε; Ξέρετε τι; Πρέπει κάπως να με βοηθήσετε και εσείς με κάποιον τρόπο…

Γυναίκα στο τηλέφωνο: Θα σας ξαναπάρω σε λίγο.

Θέμα και στην «Le Monde» η Ρούλα Πισπιρίγκου

Μετά το Reuters, την WashingtonPost και άλλα διεθνή πρακτορεία σε όλο τον κόσμο και η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στην υπόθεση της Πάτρας και την Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, έχει τίτλο: «Η Ελλάδα μαινόμενη για την Μήδεια της Πάτρας». Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τα κενά σε ό,τι αφορά στην παιδική προστασία, ενώ σημειώνει την απουσία ιατροδικαστών από τα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης: