Προβλήματα επί… κεφαλής; Ώρα να αντιμετωπίσουμε τις φθείρες δραστικά

PRinc_rm_photo_of_school_lice_examination

Οι φθείρες είναι μικρά άπτερα έντομα που εμφανίζονται πίσω από τα αυτιά, κατά μήκος της γραμμής που αρχίζουν τα μαλλιά και στο λαιμό. Τρέφονται με το ανθρώπινο αίμα, ζουν για περίπου 30-35 ημέρες και στον κύκλο ζωής της κάθε θηλυκή ψείρα θα γεννήσει 200-300 αβγά (κόνιδες). Προσβάλλουν όλες τις ηλικίες, αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών. Αυτό οφείλεται κυρίως στις συνήθειες των μικρών παιδιών τα οποία ανταλλάσουν μεταξύ τους αντικείμενα όπως καπέλα, κασκόλ, τσιμπιδάκια, χτένες κτλ αλλά και με την απευθείας επαφή των κεφαλιών τους κατά το παιχνίδι.

Ο έντονος κνησμός και η φαγούρα, χαρακτηριστικά της μόλυνσης από φθείρες, προκαλούν έντονο άγχος και συναισθήματα ντροπής τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς.

Τι να κάνετε προληπτικά για την εμφάνιση φθειρών

 • Mε τον τακτικό έλεγχο μπορείτε να εντοπίσετε τις ψείρες έγκαιρα πριν προλάβουν να πολλαπλασιαστούν
 • Ένα ειδικό αντιφθειρικό χτενάκι θα κάνει τον έλεγχο πιο αποτελεσματικό
 • Εάν το παιδί σας έχει μακριά μαλλιά, μαζέψτε τα ψηλά
 • Καθαρίζετε τις βούρτσες και χτένες τακτικά και μην τις δανείζετε σε άλλα παιδιά
 • Μην κρεμάτε παλτά ή σακάκια δίπλα σε άλλα ρούχα και μην τα τοποθετείτε σε πλαστικές σακούλες φύλαξης
 • Πλένετε τα ρούχα σε ζεστό νερό 60 C και στεγνώστε με ζεστό αέρα στο στεγνωτήριο ή στον ήλιο για όσο γίνεται περισσότερο.

Child'sHairLice-thumb-480xauto-4058

Πώς θα αντιμετώπισετε την εμφάνιση φθειρών

 • Απολυμαίνετε με καυτό νερό ότι έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά του παιδιού (σεντόνια, ρούχα ή βούρτσες).
 • Μολυσμένα αντικείμενα που δεν είναι δυνατό να πλυθούν, τα φυλάσσουμε κλεισμένα ερμητικά σε μια πλαστική σακούλα για 2 βδομάδες
 • Η χρήση προληπτικού spray καθ΄ολη τη διάρκεια της χρονιάς θα σας απαλλάξει από τον κίνδυνο μόλυνσης του παιδιού σας από ψείρες
 • Όταν προσβληθεί ένα μέλος της οικογένειας, θα πρέπει να κάνουν τη θεραπεία ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα μέλη
 • Εάν εντοπίσετε ψείρες στο παιδί σας, ενημερώστε άμεσα το σχολείο του.
 • Εάν λόγω της φαγούρας προκληθεί έντονος ερεθισμός του δέρματος, επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας άμεσα.

Σας προτείνουμε

Lice packsΑυτό που οι γονείς αναζητούν είναι αποτελεσματικότητα  με φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες για τα παιδιά. Η εταιρεία Κώστας  Α. Παπαέλληνας  παρουσιάζει δύο νέα ιατροτεχνολογικά βοηθήματα, τα Anti Lice & Lice Protect της σειράς Lucovit για την αποτελεσματική θεραπεία των φθειρών και κόνιδων.

image0012

ANTI-LICE: Cream Lotion 75ml θεραπεία των φθειρών και κόνιδων

Η αντιφθειρική cream lotion Anti Lice , χάρη στα φυσικά δραστικά συστατικά της (διμεθικόνη και ειδικό μίγμα αιθέριων ελαίων), σκοτώνει τις φθείρες από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, σε 15 μόνο λεπτά, ανώδυνα και εύκολα! Έχει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, πιστοποιημένη ασφάλεια (CE medical device), δεν περιέχει παρασιτοκτόνα, είναι εύχρηστη και πρακτική lotion και θα τη βρείτε σε όλα τα φαρμακεία στη μοναδική τιμή γνωριμίας των 9,99€! Η συσκευασία περιέχει ειδικό χτενάκι για την απομάκρυνση των ψειρών και κόνιδων.

image003

LICE PROTECT: Spray 100ml πρόληψη εμφάνισης ψειρών και κόνιδων

To spray Lice Protect δρα προληπτικά έναντι του κινδύνου εμφάνισης ψειρών. Περιέχει ειδικό μείγμα από αιθέρια έλαια που χάρη στο έντονο άρωμα τους απωθούν αποτελεσματικά τις ψείρες από το τριχωτό της κεφαλής κι έτσι ξενοιάζετε από την απειλή της ψείρας. Έχει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, πιστοποιημένη ασφάλεια (CE medical device), δεν περιέχει παρασιτοκτόνα, είναι εύχρηστο και πρακτικό και θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία στη μοναδική τιμή γνωριμίας των 9,99€!

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικές εκπλήξεις επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/lucovit

anti lice