Αρχική InfoTeens Style Barbie βγαλμένες από την τέχνη

Barbie βγαλμένες από την τέχνη

Μια σειρά έργων τέχνης με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη κούκλα Barbie σε διάφορους ρόλους εμπνευσμένους μέσα από πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, ταινίες κλπ δημιούργησε μια Γαλλίδα καλλιτέχνιδα.

Η Ζοσλίν Γκριβώ, έχοντας ως λατρεμένη παιδική φιγούρα την διάσημη κούκλα της Matell δημιούργησε μια καλλιτεχνική συλλογή φωτογραφιών θέλοντας να τιμήσει τα 50 χρόνια της Barbie.
"Μια μέρα, η ιδέα να επεκτείνω αυτό το χαρούμενο κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας μέσω φωτογραφιών έλαβε μορφή. Η Barbie συχνά κριτικάρεται ως πολύ ξανθιά, πολύ υπερβολική, πολύ αδύνατη, πολύ προϊόν μάρκετινγκ, πολύ εκείνο και πολύ το άλλο... Ο σκοπός μου ήταν να προσαρμόσω αυτή την τόσο δημοφιλή φιγούρα σε διαφορετικές εμβληματικές αναπαραστάσεις" σημειώνει η καλλιτέχνις.

Έτσι λοιπόν στη συλλογή της μπορούμε να δούμε μεταξύ άλλων την Barbie ως Μέριλιν Μονρόε, ως Αφροδίτη της Μήλου, ως το άγαλμα της Ελευθερίας, ως την Κοκό Σανέλ, σαν τη Νεφερτίτη αλλά και τη Μόνα Λίζα του Πικάσο.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις εικαστικές εικόνες με την Barbie

Νεφερτίτη

Αφροδίτη της Μήλου

Chanel

Μέριλιν Μονρόε

Τζοκόντα

Avatar


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.