- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

BBG: Η γυμναστική των διασήμων που θα σας χαρίσει το σώμα που ονειρεύεστε μέσα σε 28 λεπτά!

Είναι η περίοδος που όλοι μας θέλουμε να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι και δοκιμάζουμε τρόπους για να αποκτήσουμε γυμνασμένα πόδια, κοιλιακούς και χέρια.

Μια μέθοδος, η οποία τελευταία γνωρίζει μεγάλη απήχηση και λέγεται να έχει θαυματουργά αποτελέσματα είναι η BBG ή αλλιώς Bikiny Body Guide, την οποία παρουσίασε πρώτη φορά η Kayla Itsines [1] από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Τι είναι το Bikiny Body Guide;

Το BBG είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο υπόσχεται να αλλάξει το σώμα των γυναικών δραματικά. Ο οδηγός αυτός ασκήσεων περιλαμβάνει και διατροφικό πλάνο,  διαρκεί 12 εβδομάδες και μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο.

Το πρόγραμμα απαιτεί καθημερινή έντονη άσκηση για 28 λεπτά ή τουλάχιστον για όσο αντέχει κανείς, προσθέτοντας λίγα λεπτά παραπάνω κάθε φορά. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε ασκήσεις για χέρια, κοιλιακούς, πόδια, αλλά και όλο το σώμα. Έτσι κάθε εβδομάδα θα επικεντρώνεστε σε κάποια άλλη μυϊκή ομάδα.

Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει ασκήσεις όπως σανίδα, καθίσματα, push ups, squats, άλματα. Ο συνδυασμός της αερόβιας άσκησης και της προπόνησης με βάρη είναι που κάνει το πρόγραμμα απίστευτα αποτελεσματικό. Παράλληλα, το διατροφικό πλάνο βοηθά τις γυναίκες να κάνουν καλύτερες επιλογές στο φαγητό τους και να δώσουν περισσότερη ενέργεια στο σώμα τους.

Δείτε εδώ την Kayla να κάνει ολιγόλεπτο ζέσταμα [2], πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Πώς λειτουργεί;

Στη διάρκεια των 12 εβδομάδων θα έχετε μέσα στην 28λεπτη προπόνησή σας 2 γύρους,  ο καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων. Για παράδειγμα ένας γύρος μπορεί να αποτελείται από 20 burpees, 20 push-ups, 20 αλματάκια με κάθισμα και 20 στηρίξεις σε κάθε πόδι. Επαναλαμβάνετε τις ασκήσεις όσες περισσότερες φορές μπορείτε μέσα σε 7 λεπτά. Κάνετε ένα διάλειμμα του ενός λεπτού και συνεχίζετε στην δεύτερη φάση, που θα αποτελείται από ένα σετ διαφορετικών 4 ασκήσεων. Δείτε πώς ακριβώς θα κάνετε το πρώτο σας 28λεπτο εδώ:

Αφού θα έχετε συμπληρώσει τις δύο φάσεις, ξεκινάτε από την αρχή για τον επόμενο γύρο, στον οποίο θα επαναλαμβάνετε από την αρχή τις ασκήσεις.

Όσον αφορά στην διατροφή το πρόγραμμα δεν αποκλείει καμία τροφή. Αντίθετα, επικεντρώνεται σε υγιεινότερες επιλογές και εμπλουτίζει το διατροφολόγιο των ασκουμένων με χορταστικές συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, αλλά και σνακς.

Γιατί πετυχαίνει;

Η απλότητα και η δυνατότητα του καθένα να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα το έκαναν πολύ γρήγορα αρκετά δημοφιλές. Μάλιστα, η Kayla Itsines, η οποία κατάγεται από την Ελλάδα, έχει πει σε δήλωσή της: «Μου αρέσει που πολλοί άνθρωποι δοκιμάζουν τη γυμναστική πρώτη φορά με το πρόγραμμά μου. Μάλιστα, τον βρίσκω έναν πολύ καλό τρόπο, επειδή εισέρχεται σε μία ομάδα που επικεντρώνεται περισσότερο στο πώς νιώθεις κάποιος και όχι στο πώς μοιάζει».

Η ιστορία του κάθε συμμετέχοντα είναι διαφορετική, αλλά όλοι καταφέρνουν να αφοσιωθούν στο πρόγραμμα και να το κάνουν να δουλέψει για εκείνους.

Γιατί έγινε viral;

Η νεαρή γυμνάστρια εργαζόταν μαζί με τον σύντροφό της ως personal trainer, αλλά εκείνη ήθελε να προσφέρει στις γυναίκες αυτό που αναζητούσαν, δηλαδή ένα σώμα με γυμνασμένα πόδια, γραμμωμένους κοιλιακούς και δυνατά χέρια. Έτσι, λοιπόν, το 2014 δημιούργησαν το Bikini Body Guide και άρχισαν να μοιράζονται φωτογραφίες «πριν και μετά» με τα αποτελέσματα των ασκήσεών τους στα σώματα των γυναικών, για να καταφέρουν να κινητοποιήσουν και άλλες γυναίκες να το ακουλουθήσουν.

Μέσα σε πολύ λίγο καιρό το πρόγραμμά τους έγινε viral και δημίουργησαν μέχρι και κίνημα, εκείνο των “BBG Girls”. Μέσα σε 2 χρόνια έφτασαν και ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια followers απ’όλο τον κόσμο, ενώ το εγχείρημα τους γρήγορα μετεξελίχθηκε σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση την “Bikini Body Training Company”.

Πλέον, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο κάνοντας ανοιχτές συγκεντρώσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Δείτε μερικές μόνο από τις φωτογραφίες που μοιράζονται στις σελίδες τους και παραδεχτείτε ότι και εσείς θα το δοκιμάσετε:

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτό το πρόγραμμα ακολουθούν πολλές διάσημες σταρς, όπως η Katherine Heigl, η οποία μοιράστηκε στο Instagram τα θεαματικά αποτελέσματα που είχε το BBG στο σώμα της, μετά την εγκυμοσύνη.

Δείτε την Kayla να δείχνει πώς ακριβώς θα κάνετε τις ασκήσεις:

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) [3] on