Αρχική InfoMommy Σχέσεις Beautiful Mind: Τι κοινό είχαν ο Μουσολίνι, ο Ναπολέων και ο Κάστρο; Το Χάρισμα!

Beautiful Mind: Τι κοινό είχαν ο Μουσολίνι, ο Ναπολέων και ο Κάστρο; Το Χάρισμα!

Χάρισμα: Ευφυία, ευφράδεια, βλέμμα που μαγνητίζει και λίγα ακόμα!

Οι άνθρωποι – στον απόλυτα ορθολογικό και  γεμάτο απογοήτευση κόσμο μας- λαχταρούν να ανακαλύψουν μια δύναμη πέρα απ’ αυτούς, έξω από τον έλεγχό τους, κάτι σαν δώρο από το Σύμπαν!

Η επιθυμία να πιστέψουμε σε κάτι άλλο, να δημιουργήσουμε μια διαφορετική εμπειρία, δημιούργησε ανθρώπους με σαγήνη, χαρισματικούς ακόμα και εξωπραγματικούς, που εκπαιδεύονται να τονίζουν το χάρισμά τους, προσθέτοντας έναν αέρα μυστηρίου στη συμπεριφορά τους.

Αυτού του είδους την ποιότητα την έχουν λίγοι, αλλά την θέλουν πολλοί!

Το πιο σημαντικό στη τέχνη της σαγήνης το είχαν ανακαλύψει εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί διάσημοι στην ιστορία της πολιτικής. Συνδύαζαν το Σκοπό, το Μυστήριο, τη Θεατρικότητα με την Ευφράδεια, την πραγματική ή φανταστική έλλειψη αναστολών, την αίσθηση της περιπέτειας και το Μαγνητισμό.

Η ευφράδεια – η δύναμη των λέξεων- είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προκαλέσεις συναισθηματική αναστάτωση. Οι λέξεις μπορούν να προκαλέσουν χιλιάδες συναισθήματα, να εμψυχώσουν, να προκαλέσουν θυμό, χωρίς καν να αναφέρονται σε κάτι συγκεκριμένο ή πραγματικό.

Αυτό που έχει να κάνει ο ομιλητής είναι να εισβάλλει στα δικά του συναισθήματα, να παγιδευτεί και ο ίδιος όπως και όσοι τον ακούν. Βέβαια η ευφράδεια μπορεί να διδαχθεί: συνθήματα ή σλόγκαν, μοτίβα επαναλαμβανόμενα που προκαλούν το ίδιο θετικό συναίσθημα πάντα, είναι το σημείο κλειδί.

Ο Ρούσβελτ ήταν δεινός ομιλητής, με αργό κι υπνωτικό ρυθμό ομιλίας, χρησιμοποιούσε με ευφυία το λόγο και τα σχήματα του λόγου, προκαλούσε συγκινήσεις μέχρι δακρύων, επέβαλε την υπερβολική του παρουσία, όπως ένας ηθοποιός στη σκηνή ήρεμα και ακτινοβολώντας αυτοπεποίθηση.

Εξίσου σημαντικά, τα μάτια!

Ήρεμη συμπεριφορά με διαπεραστικό βλέμμα, «βλέμμα που μαγνητίζει» ξεσηκώνοντας τα συναισθήματα του στόχου, μια δύναμη χωρίς λόγια, είχαν αρκετοί διάσημοι πολιτικοί.

Ο Ναπολέων περνούσε ώρες μπροστά στον καθρέφτη προβάροντας το βλέμμα του. Εδώ το κλειδί είναι ο αυτοέλεγχος, γιατί το επίμονο βλέμμα μπορεί να χαρακτηριστεί και επιθετικό.

Για παράδειγμα το επιθετικό βλέμμα του Φιντέλ Κάστρο ανάγκαζε τους ακροατές να κατεβάζουν το δικό τους βλέμμα και να σωπαίνουν!

Ο Μουσολίνι όταν τον αμφισβητούσαν, αναποδογύριζε τα μάτια του προβάλλοντας το λευκό κομμάτι των ματιών στο συνομιλητή του, με ένα τρόπο που τον τρόμαζε!

Ο Ρούσβελτ πέρα από την ευφράδεια και την έλλειψη αναστολών, είχε το εξαιρετικό ταλέντο να διαστέλλει τις κόρες των ματιών του, μεταμορφώνοντας σε υπνωτιστική τη ματιά του. Έτσι προκαλούσε τρόμο στους συνομιλητές του!

Το Χάρισμα των διάσημων πολιτικών τους «αναγκάζει» να «παράγουν»  μια εσωτερική αναταραχή για να μπορούν να εκφράζουν και εξωτερικά την έξαψη που νιώθουν και να είναι ικανοί να την μεταδώσουν σε άλλους και να τους επηρεάσουν, παραμένοντας αποστασιοποιημένοι!

Αυτή ικανότητα τους κάνει να χρειάζονται ακόλουθους, μια και οι ίδιοι είναι αντικείμενο προσοχής και μίμησης.

Αρθρογράφος Μαίρη Στραβοράβδη- Life Coach/Σύμβουλος Προσωπικής ανάπτυξης- περισσότερα εδώ! 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.