Αρχική Infokids Υγεία BINTEO-Τι προκαλεί το μελάνωμα; Όλες οι απαντήσεις για να προφυλαχθείτε εσείς και τα παιδιά σας

BINTEO-Τι προκαλεί το μελάνωμα; Όλες οι απαντήσεις για να προφυλαχθείτε εσείς και τα παιδιά σας

Melanoma

Το μελάνωμα είναι ένας ύπουλος εχθρός που μπορούμε όμως εύκολα να αποφύγουμε ή να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Αν και οι αυξητικές του τάσεις εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ανησυχούν την ιατρική κοινότητα, την ίδια ώρα οι γιατροί έχουν καταφέρει όταν το διαγιγνώσκουν έγκαιρα να το αντιμετωπίζουν 100%. Κάθε χρόνο σημειώνεται αύξηση της τάξης του 3%-7% στη συχνότητα διάγνωσης νέων κρουσμάτων, ενώ μόνο στην Ευρώπη καταγράφονται ετησίως 60.000 νέες περιπτώσεις της νόσου και περίπου 14.000 θάνατοι, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες και το 45% γυναίκες.

Melanoma-3

Πρόκειται ουσιαστικά για τον πιο επιθετικό καρκίνο που εμφανίζεται στο δέρμα μας και συχνά ξεκινά ύπουλα, από μια «αθώα» ελιά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε στο infokids.gr ο καθηγητής δερματολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κατσάμπας, για τα αίτια που προκαλούν το μελάνωμα, την πρόληψη αλλά και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.