Αρχική InfoSchool Δημοτικό Bookwave: Προσφέρετε ένα βιβλίο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής

Bookwave: Προσφέρετε ένα βιβλίο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής

o-KIDS-BOOKS-facebookΟ επιτυχημένος θεσμός του Bookwave που αποσκοπεί να γεμίσει τις άδειες βιβλιοθηκες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Αττικής με βιβλία που θα προσφερουμε όλοι όσοι μπορούμε επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά και θα φιλοξενηθεί από τις 14 έως τις 21 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς.

Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία του Library4all, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας προσηλωμένης στη διά βίου μάθηση και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Μπενάκη και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια που επικροτεί τη συχνή επαφή των παιδιών με τα βιβλία, και ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου όπου βρίσκονται καθημερινά, γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά την ανάπτυξη της ικανότητας ανάγνωσης και γραφής τους.

Το πρώτο Bookwave πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 και συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική. Στόχος και του φετινού bookwave είναι να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία που παρατηρούνται σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής. Επίσης σκοπός της κοινωφελούς δράσης είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να εξασφαλίσουν τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας τις βιβλιοθήκες σχολείων.

520_2014_11_10_10_48_28_b

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Προκειμένου να βοηθήσετε κι εσείς στο bookwave 2014 και να προσφέρετε βιβλία για τον εμπλουτισμό μίας σχολικής βιβλιοθήκης, μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από τα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία: Cosmotebooks, Ιανός και Παπασωτηρίου, Public όπου θα βρείτε τα βιβλία τα οποία έχουν επιλέξει και προτείνουν 24 εκδοτικοί οίκοι που στηρίζουν το bookwave 2014.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές ανάγκες των σχολείων και υπηρετώντας τις αρχές του Library4all για ισότιμη συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή και την εκπαίδευση, η λίστα των βιβλίων περιλαμβάνει πολυαισθητικά βιβλία που “διαβάζονται” μέσα από όλες τις αισθήσεις για παιδιά με αναπηρία, βιβλία με θέμα τη διαφορετικότητα καθώς και με θέμα τα συναισθήματα κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 5 ως 12 ετών.

Με τη συμβολή σας δεν θα ενισχύσετε μόνο μία σχολική βιβλιοθήκη αλλά θα συμβάλετε ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της ικανότητας γραφής και ανάγνωσης περισσότερων παιδιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.