Θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους μικροί – μεγάλοι
Τα κάστανα είναι ο αγαπημένος καρπός του χειμώνα. Έχουν πλούσια γεύση, μεγάλη διατροφική αξία και μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε ψητά, είτε βραστά. Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά χειμωνιάτικα σνακ για τους μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά.
Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή τους;
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό των παιδιών και συμβάλλει σε έναν γερό και καλά “θωρακισμένο” οργανισμό.
Κάνουν καλό στην καρδιά, λόγω των αντιοξειδωτικών και των μετάλλων, όπως μαγνήσιο και κάλιο, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Οι καρποί της καστανιάς είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Τα 100 γραμμάρια έχουν 20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών, ενώ δεν περιέχουν καθόλου γλουτένη και μπορούν να καταναλωθούν και από παιδιά που έχουν δυσανεξία.
Είναι πλούσια σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών, απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.
Τα κάστανα περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα παιδί όσο είναι στην ανάπτυξη.
Έτσι, λοιπόν, τι καλύτερο και επίκαιρο για μία συνταγή με τον ευλογημένο αυτό καρπό της φύσης: Brownie με σοκολάτα και κάστανο.
Τι θα χρειαστείτε
- 650 γρ. κάστανα
- 130 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
- 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κάστανα, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε στον πουρέ κάστανου την ζάχαρη, το βούτυρο, την βανίλια, την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο
.Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170οC μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα. Μόλις κρυώσει τελείως, μπορούμε να το περιχύσουμε με έτοιμο γλάσο σοκολάτας ή να πασπαλίσουμε άχνη ζάχαρη.