- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Cheesecake βύσσινο με στέβια Sweete δια χειρός Δημήτρη Χρονόπουλου

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσερό Cheesecake βύσσινο από τα χεράκια του γνωστού Chef Pâtissier Δημήτρη Χρονόπουλου; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά, υπό τον φόβο των θερμίδων που καραδοκούν σε κάθε μπουκιά, θα πρέπει να σας πούμε ότι η συνταγή είναι light καθώς η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί με στέβια Sweete, το φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες. Το γευστικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει καθώς τα γλύκα με στέβια διατηρούν τη γλύκα τους, χωρίς σύνθετες γλυκαντικές ουσίες! Η στέβια είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να απολαμβάνουν γλυκές γεύσεις, χωρίς επιπλέον θερμίδες, ενδείκνυται για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, δεν περιέχει αλάτι, νάτριο και γλουτένη.

Υλικά

Για την κρέμα:

290γρ. τυρί κρέμα
8γρ. Sweete στέβια *
350γρ. Κρέμα σαντιγί
3γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τα βύσσινα:

500γρ. φρέσκα βύσσινα
100 γρ. νερό
3γρ. Sweete στέβια *

Για το μπισκότο

120γρ. βούτυρο σε κύβους
9γρ. Sweete στέβια *
50γρ. πούδρα αμυγδάλου
50γρ. αυγά
210γρ. αλεύρι πολυτελείας 55%
60γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Πρώτα απ’ όλα φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά ένα προς ένα για να μαλακώσουν. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη Sweete στέβια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα. Στραγγίζουμε προσεκτικά τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Στη συνέχεια, προχωράμε στην παρασκευή της σάλτσας με τα βύσσινα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με τη Sweete στέβια και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα. Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν. Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν. Εν συνεχεία, προχωράμε στην παρασκευή της βάσης μπισκότου. Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση.
Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λιωμένο βούτυρο, με τη μία ποσότητα αλευριού. Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη, σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Το τελευταίο στάδιο του γλυκού είναι το στήσιμο των υλικών. Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί.
Λίγο πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει.

* Η Sweete στέβια είναι διαθέσιμη σε όλα τα φαρμακεία