Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Child’Space Athens: Πάρτε το μωρό σας αγκαλιά και μάθετε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα μαζί του

Child’Space Athens: Πάρτε το μωρό σας αγκαλιά και μάθετε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα μαζί του

1To Child'SpaceAthens είναι ένα πρόγραμμα για βρέφη και νήπια από τη γέννηση μέχρι το ανεξάρτητο περπάτημα και τους γονείς τους. Βασίζεται στη μέθοδο Child’Space που δημιουργήθηκε από την Dr.Chava Shelhav, μία μέθοδο που υποστηρίζει την κινητική ,συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του.

H μέθοδος Child'Space συνδυάζει στοιχεία από το Feldenkrais, την Emmi Pikler, Mijna Hadders-Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στην βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, το τραγούδι, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα. H μέθοδος Child’Space έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και εφαρμόζεται μέσα από το πρόγραμμα Child'SpaceAthens για ομάδες βρεφών μαζί με τους γονείς τους ή και μέσα από ατομικά σχεδιασμένα μαθήματα βασισμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού και του γονέα του.

Διδάσκει και οδηγεί η Μάρθα Κλουκίνα Δασκάλα Κίνησης-Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης και πιστοποιημένη Child'Space Practitioner

Νέοι Κύκλοι Ομαδικών Συναντήσεων Child’SpaceAthens (www.childspaceathens.gr)

Α.για βρέφη από 5 εβδομάδων ως 5 μηνών.

Ένας κύκλος για τα μικρότερα βρέφη, όπου με το ήπιο άγγιγμα τα βοηθάμε να μπορούν να ξαπλώνουν πιο άνετα σε διαφορετικές θέσεις όπως μπρούμυτα και μέσα από την επαφή με τον γονέα να ανακαλύψουν νέες κινήσεις όπως το ρολλάρισμα και το πιάσιμο. Οι γονείς απαντούν σε ερωτήματα σε σχέση με την ανάπτυξη του βρέφους τους και μέσα από τις συναντήσεις έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν θετικές αλλαγές σε σχέση με τους κολικούς, την συναισθηματική αυτό-ρύθμιση, κ.α.

2

Β.για βρέφη από 5 μηνών ως 10 μηνών(περίπου πριν ξεκινήσουν το μπουσούλημα)
Σε αυτό τον κύκλο μαθαίνουμε μέσα από το άγγιγμα, την κίνηση και το τραγούδι να ενθαρρύνουμε την εκμάθηση κινήσεων που θα αποτελέσουν τη βάση για την ανεξάρτητη καθιστή θέση ,τη μετάβαση στο μπουσούλημα, το ελεύθερο περπάτημα και άλλων δεξιοτήτων.

Γ.για βρέφη που μπουσουλάνε, στέκονται, μετακινούνται στηριζόμενα από επιφάνειες στον χώρο

Ένα μείγμα κατάλληλα σχεδιασμένων δραστηριοτήτων (ισορροπίας, συντονισμού, προσανατολισμού, ενδυνάμωσης, χαλάρωσης) και ελεύθερου χρόνου οπού τα βρέφη εξερευνούν στο δικό τους ρυθμό. Μπουσουλάμε, σκαρφαλώνουμε και μαθαίνουμε κινήσεις αυτού του σταδίου ανάπτυξης, που προετοιμάζουν για το ανεξάρτητο περπάτημα.

Δ.Κίνηση για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας (Child’Space for toddlers and preschoolers).

Με τραγούδι, σωματογνωσία, κίνηση, παιχνίδι με αντικείμενα υποστηρίξτε την ανάπτυξη ,ενισχύοντας την ισορροπία, τον συντονισμό, την ανάπτυξη του λόγου, τη δημιουργική σκέψη και τις αναπτυσσόμενες κοινωνικές δεξιότητες.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.childspaceathens.gr για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο: 6945.46.40.97

Κόστος: 90 ευρώ (για 5 συναντήσεις) – Διάρκεια συνάντησης: 50 λεπτά

Έναρξη : Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Child’SpaceAthens,

Kαρδίτσης 52, Κ.Χαλάνδρι


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.