Μέσα στο Μάιο προκηρύσεται η θέση παιδιάτρου στο νησί άγνωστο όμως αν θα υπάρξει ενδιαφέρον.
Ειναι γνωστό ότι πολλές περιοχές της πατρίδας μας και μάλιστα τα νησιά έχουν πολλές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Τώρα το καμπανάκι χτυπάει στην Ιθάκη ένα πανέμορφο νησί που όμως δεν έχει παιδίατρο. Έτσι γίνεται έκκληση για ύπαρξη μόνιμου παιδιάτρου αλλά και άλλων ειδικοτήτων γιατρών των οποίων στερείται το νησί.
Εκκλήσεις για μόνιμους γιατρούς απευθύνουν οι αρμόδιες αρχές και οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών, που βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη δυσάρεστη θέση να αγωνιούν για την έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Ειδικά ενόψει της θερινής περιόδου και αύξησης της τουριστικής κίνησης, η αγωνία για τις ελλείψεις γιατρών μεγαλώνει. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Ιθάκης η οποία από τις αρχές Ιανουαρίου δεν έχει κανέναν παιδίατρο.
Την προηγούμενη εβδομάδα το νησί επισκέφτηκε ομάδα εξειδικευμένων παιδιάτρων για ένα διήμερο εξετάσεων και παρακολούθησης του παιδιατρικού πληθυσμού, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ελλείμματα στην παιδιατρική φροντίδα.
Μέσα στο μήνα προκηρύσσεται διαγωνισμός αλλά είναι άγνωστο αν θα υπάρξει ενδιαφέρον.