Cirque du soleil, Alegria: Το μεγάλο υπερθέαμα έρχεται στην Ελλάδα!

“Με την Alegría, αυτή η τέχνη, γίνεται «έργο τέχνης». Μία σταθερή αξία, ένας συνεχής καλλιτεχνικός θρίαμβος. Ένα αληθινό έργο τέχνης που προσφέρει άφθονο γέλιο και πολλές εκπλήξεις. Η Alegría, είναι το μοναδικό θέαμα στον κόσμο που μπορεί να συνδυάζει κλασσικούς Ρώσους συγγραφείς, ευρωπαϊκά καμπαρέ και τροπικά δάση της βροχής. Εξαιρετικό.” Η κριτική των New York Times είναι ενδεικτική του τι πρόκειται να παρακολουθήσουν οι τυχεροί που θα βρεθούν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ σε μία από τις 18 παραστάσεις από τις 3 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.
Αθλητές και καλλιτέχνες μαζί, οι ακροβάτες του πιο διάσημου τσίρκου στον κόσμο, του καναδικού Cirque du Soleil, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Το Τσίρκο του Ήλιου, που εμφανίσθηκε και στη φετινή απονομή των Όσκαρ, θα παρουσιάσει την παράσταση “Alegria” για να ξετυλίξει ένα συναρπαστικό υπερθέαμα, μία αστραφτερή υπερπαραγωγή με μεγαλειώδη σκηνικά, εκατοντάδες χειροποίητα κουστούμια, ζωντανή μουσική κι έναν ασύγκριτο θίασο με άψογη τεχνική, απαράμιλλη ευελιξία, υπέρτατη ακροβατική δεξιοτεχνία, έναν θίασο – πρωταθλητών του «υπεράνθρωπου»!

“Alegria” στα ισπανικά σημαίνει «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία» αλλά χρησιμοποιείται συνήθως από τους Ισπανούς όχι σε καταστάσεις ευθυμίας, αλλά σε καταστάσεις θλίψης και πόνου, ως αντίδοτο, για να τις ξορκίσουν. Είναι μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες παραστάσεις του Cirque du Soleil, που στην 27χρονη πορεία του έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις για πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές, σε περισσότερες από 40 χώρες και σε πάνω από 300 πόλεις, σε πέντε ηπείρους.

Το Cirque du Soleil, που έχει ως έδρα του τον Καναδά, απολαμβάνει διεθνούς φήμης, καθώς επαναπροσδιόρισε την έννοια του Τσίρκου, έχοντας στοιχεία από την τέχνη του δρόμου, την commedia del’ arte, τα κλασικά ακροβατικά, τις τέχνες του τσίρκου σε συνδυασμό με την ζωντανή μουσική και τα πολύ εντυπωσιακά κουστούμια, όλα με έναν έντονα θεατρικό τρόπο.

Η παράσταση έχει θέμα την σύγκρουση της νέας γενιάς με την παλιά και του νέου τρόπου σκέψης με τη λατρεία ενός αρχαίου Θεού. Στο τέλος το νέο θα θριαμβεύσει, με τη συνδρομή των αγγέλων και θα σηματοδοτήσει την κυριαρχία μιας νέας τάξης πραγμάτων.

Στην “Alegria” συμμετέχουν 55 καλλιτέχνες από 17 διαφορετικές χώρες. Το soundtrack της συγκεκριμένης παράστασης είναι το πιο επιτυχημένο από όσα έχει κυκλοφορήσει το Τσίρκο του Ήλιου και περιέχει γνωστά και στην Ελλάδα ισπανικά κομμάτια.

Η διάρκεια της παράστασης, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, είναι 2,5 ώρες με διάλειμμα.
Τα εισιτήρια έχουν τιμές 35€-45€-55€-65€ και τα VIP 75€. Στα φοιτητικά και στα παιδικά υπάρχει έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Προκειμένου να έχουν οι θεατές την καλύτερη δυνατή ορατότητα, έχει συμφωνηθεί περιορισμός των θέσεων του γηπέδου στις 7 χιλιάδες.

H ALEGRIA… με αριθμούς!!!

Cirque du Soleil
150 εκατομμύρια θεατές σε 300 πόλεις, 12 εκατομμύρια θεατές το χρόνο, 19 παραγωγές περιοδεύουν στις 5 ηπείρους, 13 μόνιμες έδρες, 5.000 εργαζόμενοι (100 είδη επαγγελμάτων από 50 χώρες και 25 διαφορετικές γλώσσες), 1.300 καλλιτέχνες, δεκάδες σχολές και εργαστήρια. Κατέκτησε όλα τα κορυφαία διεθνή βραβεία. Όλες οι παραστάσεις είναι παντού sold out.

INFO
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ – Ο.Α.Κ.Α. Από 03/09 έως 16/09

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Ο.Α.Κ.Α. Αθήνα / Μαρούσι

Τιμές εισιτηρίων: 35€-45€-55€-65€ και η VIP ζώνη 75€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων.

Για εισιτήρια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.lavris.gr/agora-eisitirion.html#