Costa Navarino: O ιδανικός προορισμός για παιδιά και νέους

Στην Costa Navarino, σε μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς με ιστορία χιλιάδων ετών, η ψυχαγωγία των παιδιών συνδυάζεται με τη μάθηση, με μια μοναδική προσέγγιση μέσα από το Cocoon και το SandCastle.

Το Cocoon, ένα ειδικά σχεδιασμένο κέντρο για μικρότερης ηλικίας επισκέπτες από 8 μηνών έως 4 ετών, προσφέρει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, ενώ ενθαρρύνεται παράλληλα η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των βρεφών, νηπίων και παιδιών μέσα από τα ειδικά προγράμματα, με τη φροντίδα βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών.

Το SandCastle, το οποίο ανοίγει αρχές Αυγούστου, είναι ένα κτίριο που μοιάζει με πύργο από άμμο, με συναρπαστικές δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευσης. Έχει σχεδιαστεί για παιδιά από 5 έως 7 και 8 έως 12 ετών, με διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία. Μέσα από την εξερεύνηση και τη δημιουργία, αλλά και με την υποστήριξη εξειδικευμένων συνεργατών, τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αναπτύσσουν τα ταλέντα τους. Ο κόσμος της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύει μέσα από δράσεις και τα παιδιά γίνονται αρχαιολόγοι ανακαλύπτοντας τους δικούς τους μικρούς θησαυρούς, ενώ επιδίδονται σε ομαδικά παιχνίδια με τους συνομήλικούς τους.

Σε συνεργασία με το National Geographic δημιουργείται ένα πρόγραμμα ειδικά για το SandCastle: μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν για τo φυσικό περιβάλλον και την πανίδα της Μεσσηνίας. Οι μικροί επισκέπτες του SandCastle διευρύνουν τις γνώσεις τους και στη συνέχεια ανακαλύπτουν στη γύρω περιοχή όσα έχουν μάθει.

Κάθε ημέρα της εβδομάδας είναι μία καινούργια εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες που μπορούν να νιώσουν μέρος της ιστορίας της Costa Navarino και να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό σε δραστηριότητες όπως:
Να ζήσουν την περιπέτεια μέσα από το Κυνήγι Θησαυρού, να ταξιδέψουν με Μεσσήνιους πειρατές, να ανακαλύψουν τη ζωή στην Αρχαία Μεσσήνη, να περάσουν μία ημέρα στη Φύση μαθαίνοντας για το φυσικό πλούτο της περιοχής, να ακολουθήσουν τα βήματα του Ηρακλή στη Μεσσηνία, να φτιάξουν και να ζωγραφίσουν το δικό τους αρχαιοελληνικό κοστούμι.

Οι παραπάνω θεματικές ενότητες πλαισιώνονται με παράλληλες δραστηριότητες, όπως έξυπνες κατασκευές από ανακυκλωμένα φυσικά υλικά, συμμετοχή σε παραδοσιακά παιχνίδια, ομαδική μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αναπαράσταση των παραμυθιών και της ελληνικής μυθολογίας. Οι μικροί επισκέπτες εμπνέονται από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες της αρχαίας Μεσσήνης και αποτυπώνουν σε καμβά και πυλό έργα, σύμφωνα με την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.

Το εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον και το ήπιο κλίμα της Μεσσηνίας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Costa Navarino, όλες τις εποχές του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως, πεζοπορία, Nordic walking, παρατήρηση πουλιών, ποδηλασία, αλλά και να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία υδάτινων αθλημάτων. Στο σύγχρονο, αθλητικό κέντρο του Navarino Dunes έχουν διαμορφωθεί εγκαταστάσεις μπόουλινγκ και μπάσκετ και στο πλήρως εξοπλισμένο Navarino Racquet Academy υπάρχει η δυνατότητα για τέννις, σκουός, badminton, padel και beach tennis, καθώς και εξειδικευμένοι δάσκαλοι για τους αρχάριους παίκτες και τα παιδιά. Στο mini tennis, τα παιδιά θα γνωρίσουν το δημοφιλές άθλημα μέσα από παιχνίδια και πρωτοποριακές τεχνικές, ενώ μπορούν να κάνουν μαθήματα γκολφ και να διασκεδάζουν στις νεροτσουλήθρες, τα σιντριβάνια και τα άλλα παιχνίδια του υδάτινου πάρκου.

Παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και να μάθουν τα πάντα για τη μοναδική φύση της Μεσσηνίας και τα σπάνια είδη που φιλοξενεί, όπως η καρέττα-καρέττα, ο αφρικανικός χαμαιλέων και άλλα, μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Το Navarino Dunes στην Costa Navarino περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων το The Romanos, a Luxury Collection Resort και το The Westin Resort, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Πολλά από τα δωμάτια του Τhe Westin Resort (deluxe, οικογενειακά και σουίτες), είναι συνδεόμενα (connecting rooms), ενώ έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Τα οικογενειακά δωμάτια διαθέτουν walk-in ντουλάπες και ευέλικτα διαχωριστικά για ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Στο Navarino Dunes βρίσκεται επίσης το The Dunes Course, το πρώτο signature γήπεδο golf 18 οπών στην Ελλάδα, το Anazoe Spa με μοναδικές θεραπευτικές αγωγές ελαιοθεραπείας (Oleotherapy®), συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 2.000 ατόμων, ενώ στην κεντρική πλατεία Agorα φιλοξενούνται επώνυμα καταστήματα, εστιατόρια και υπαίθριο σινεμά.

Πληροφορίες: www.costanavarino.com