Crumble φράουλας σε μπάρες

Το κραμπλ (crumble) είναι μια δημοφιλής εκδοχή γλυκού στο εξωτερικό. Το όνομά του σημαίνει «τρίμματα» και παραπέμπει σε μια ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι χοντροτριμμένη. Το κραμπλ το συναντάμε συνήθως με φρούτα εποχής. Εμείς επειδή στο ψυγείο μας είχαμε φράουλες δεν χάσαμε στιγμή και έτσι το σερβίραμε με το αγαπημένο φρούτο των παιδιών.

Υλικά

250 γρ. Αλεύρι
125 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Ζάχαρη
1 αυγό
½ κ.γ. μπεικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
Λίγο αλάτι

Για την γέμιση φράουλας
300-350 γρ. φράουλες
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. νισεστέ

IMG_8004-683x1024

Εκτέλεση:

Κόβετε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη. Χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ μέχρι η ζύμη σας να γίνει τρίμματα.
Αλείφετε ένα ταψί και τοποθετείτε το μισό μείγμα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώνετε και ενώνετε απαλά την ζύμη σας. Κόβετε τις φράουλες και προσθέτετε την ζάχαρη και το νισεστέ. Ανακατεύετε καλά και τα βάζετε πάνω από το μείγμα. Στην συνέχεια βάζετε την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνες μπάρες, τις αφήνετε να κρυώσουν και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.