Cupcakes με μήλο και σοκολάτα

Ελάτε να φτιάξουμε υπέροχα σπιτικά cupcakes που θα κάνουν τα παιδιά να μην αφήσουν ούτε ψίχουλο στην πιατέλα!

Υλικά:

100γρ. βούτυρο λιωμένο
120γρ. καστανή ζάχαρη
150γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ασπράδια
1 μήλο
80γρ. σοκολάτα γάλακτος

Για το γλάσο

100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. άχνη
2κ.σ. γάλα
60γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
τρούφα

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 165°C αέρα. Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφινς. Καθαρίζουμε το μήλο και το τρίβουμε σε τρίφτη ή το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη). Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθεί. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μίγμα.Μοιράζουμε στις χάρτινες θήκες. Ψήνουμε για 20-22’.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το γλάσο.Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ και αποσύρουμε.Κοσκινίζουμε την άχνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη. Παράλληλα προσθέτουμε και το γάλα. Συνεχίζουμε με την άχνη μέχρι να τελειώσει. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας προσεχτικά με την μαρίζ για να ενσωματωθεί. Διακοσμούμε τα cupcakes είτε βάζοντας το γλάσο σε κορνέ είτε και με ένα κουταλάκι και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα