Cupcakes με σοκολάτα και γιαούρτι δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Chocolate-Greek-Yogurt-Cupcakes1 Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ο κορυφαίος Έλληνας ζαχαροπλάστης που με φαντασία και μεράκι αναδεικνύει την ζαχαροπλαστική σε ύψιστη τέχνη. Σήμερα μας προτείνει cupcakes με σοκολάτα και γιαούρτι!

Υλικά για τα cup cakes:

3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι 2%
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

για την κρέμα:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. γάλα
400 γρ. γιαούρτι 2%

πολύχρωμα κουφετάκια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα . Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20-25 λεπτά. Εάν χρειαστεί ψήνουμε για λίγο παραπάνω.

Στο επόμενο στάδιο φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας.Βράζουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το γιαούρτι. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε τα cupcakes. Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε τα διακοσμητικά κουφετάκια.