Αρχική InfoSchool Δημοτικό Δ. Αργυρούπολης: Οι μαθητές Δημοτικού ελέγχουν δωρεάν τη στοματική τους υγιεινή

Δ. Αργυρούπολης: Οι μαθητές Δημοτικού ελέγχουν δωρεάν τη στοματική τους υγιεινή

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας από το Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Δήμου. Με τον έλεγχο αυτό στα δημοτικά σχολεία θα ολοκληρωθεί ο ετήσιος επαναλαμβανόμενος προληπτικός έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες ενώ για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί ο έλεγχος και στο διαπολιτισμικό σχολείο του Ελληνικού μετά από αίτημα συμμετοχής του στο πρόγραμμα ελέγχου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, με εθελοντές οδοντιάτρους της περιοχής. Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη τυχόν οδοντιατρικών προβλημάτων και η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Στη δωρεάν ατομική οδοντιατρική εξέταση θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία μιας χρήσης ενώ θα δοθεί έγγραφο ατομικό δελτίο για την κατάσταση της στοματικής υγείας του κάθε παιδιού, για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα διατεθεί η κινητή μονάδα του Συλλόγου, πλήρως εξοπλισμένη, προσφορά της AIM ενώ δεν θα διανεμηθούν διαφημιστικά έντυπα ούτε οδοντιατρικά σκευάσματα. Τον συντονισμό του προγράμματος από πλευράς του Δήμου θα έχει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ/ος Νικοθόδης Ευάγγελος.

Έναρξη προγράμματος 11 Ιανουαρίου 2016


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter