Δ. Αθηναίων: Aπολαμβάνουμε αγαπημένες παιδικές ταινίες με 3 ευρώ στο Θερινό Σινεμά ΑΒ στα Πατήσια (2&3/7)

Δ. Αθηναίων: Aπολαμβάνουμε αγαπημένες παιδικές ταινίες με 3 ευρώ στο Θερινό Σινεμά ΑΒ στα Πατήσια (2&3/7)

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα ενός από τους ιστορικότερους κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η μεγάλη αγκαλιά της γειτονιάς των Άνω Πατησίων καθώς και η ανταπόκριση των πολιτών, Αθηναίων και μη, το περασμένο καλοκαίρι, οδήγησε στην απόφαση όχι μόνο να ανοίξει και φέτος ο χώρος αλλά και να λειτουργήσει ως αμιγώς κινηματογραφικός.

Το αποτέλεσμα;

Ο Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ* έχει ετοιμάσει για τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να καλύψει τις προτιμήσεις όλων των κινηματογραφόφιλων!

Η ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο 4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει για δύο μοναδικές προβολές στον θερινό κινηματογράφο ΑΒ! Το “Δικό μας Αστέρι”, η τρυφερή ιστορία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο best seller της Φρίντα Νίλσον, για την πραγματική έννοια της μητρότητας που δεν προϋποθέτει πάντα σχέσεις εξ’ αίματος, θα λάμψει και πάλι το Σάββατο και την Κυριακή, 2 & 3 Ιουλίου. 

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των: Σωτήρη Κοντιζά (Τορντ), Ευγενίας Δελιαλή (Γοριλίνα), Χρύσας Μιχαλοπούλου (Γιόνα).

The Ape Star / Το Δικό μας Αστέρι
2021, Σουηδία/Νορβηγία/Δανία, 75′
μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

H υπόθεση της ταινίας

Για τη μικρή Γιόνα, όπως και για τα υπόλοιπα παιδιά στο ορφανοτροφείο του χωριού, το μεγαλύτερο όνειρο είναι η απόκτηση μιας μαμάς. Όμως, όταν έρχεται η σειρά της Γιόνα για υιοθεσία, η υποψήφια μητέρα που εμφανίζεται αποτελεί μεγάλη έκπληξη: θα είναι η μέλλουσα μητέρα της μια τεράστια, εκκεντρική γοριλίνα που ζει σε μια μάντρα; Η Γιόνα είναι γενναίο κορίτσι και γρήγορα οι δυο τους σχηματίζουν ένα δυνατό δεσμό αγάπης, διασκεδάζοντας στο ασυνήθιστο σπιτικό τους, όπου η Γιόνα δεν βαριέται ποτέ και μαθαίνει την αξία ακόμα και των πεταμένων πραγμάτων.

Γρήγορα, όμως, το νέο της σπίτι βρίσκεται υπό την απειλή ενός άπληστου δημοτικού υπαλλήλου που θέλει να κατασκευάσει μια πισίνα και η Γιόνα με τη μαμά της δεν πρόκειται να το επιτρέψουν με τίποτα!

Μια θαυμάσια, τρυφερή ιστορία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο best seller της Φρίντα Νίλσον, για τους οικογενειακούς δεσμούς που δεν προϋποθέτουν πάντα σχέσεις εξ’ αίματος, την αγάπη άνευ όρων και την πραγματική έννοια της μητρότητας.

Ακούγονται με σειρά εμφάνισης οι:
Χρύσα Μιχαλοπούλου – Γιόνα
Ευγενία Δελιαλή – Γοριλίνα
Σωτήρης Κοντιζάς – Τορντ
Λήδα Πλατσή – Γκερντ
Αλέξανδρος Σιάτρας – Άρον
Εμμανουήλ Κοντός – Γκούσταβ
Αθηνά Μουστάκα – Γραμματέας

Το πρόγραμμα παιδικών προβολών

ΣΑΒΒΑΤΟ 02.07 | 21.00
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ATHICFF)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΤΕΡΙ, APSTJÄRNAN, THE APE STAR, 2021
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: LINDA HAMBÄCK, 75’
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3€
*για ηλικίες 5+

ΚΥΡΙΑΚΗ 03.07 | 21.00
ΠΑΙΔΙΚΟ & ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ATHICFF)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΤΕΡΙ, APSTJÄRNAN, THE APE STAR, 2021
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: LINDA HAMBÄCK, 75’
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3€
*για ηλικίες 5+

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η φωτογραφία της 7χρονης Ουκρανής που κρατά ένα μωρό από το Ιράν στην αγκαλιά της

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μαζί με την 16χρονη κόρη του σε ένα σπάνιο video από βραδινή τους έξοδο

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώνονται την Τρίτη οι βαθμολογίες – Όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές

Ροή Ειδήσεων