Αρχική InfoSchool Δημοτικό Δ. Ελληνικού- Αργυρούπολης: Συνεχίζεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στα σχολεία

Δ. Ελληνικού- Αργυρούπολης: Συνεχίζεται το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στα σχολεία

doctor-with-kidΗ Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης σε συνεργασία με το τμήμα της Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού συνεχίζει από τις 22 Ιανουαρίου το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής στις σχολικές μονάδες και  τα νηπιαγωγεία του Δήμου.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων με επικεφαλής την ιατρό Αναπτυξιολόγο κ/α Καραντανά και επισκέπτριες υγείας του τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθούν τα υπόλοιπα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου μας, για να ολοκληρωθεί με την εξέταση όλων των παιδιών το τρέχον σχολικό έτος.

Η εξέταση των παιδιών στα Δημοτικά σχολεία περιλαμβάνει:

*έλεγχο οπτικής οξύτητας (με τη χρήση οπτοτύπου)

*έλεγχο για σκολίωση

*έλεγχο για καρδιακά φυσήματα (με στηθοσκόπιο)

*εκτίμηση της εμβολιαστικής καταστάσεως των εξεταζόμενων παιδιών με έλεγχο του βιβλιαρίου υγείας (είναι απαραίτητο να το έχουν μαζί τους την ημέρα εξέτασής τους)

*μέτρηση βάρους και ύψους σώματος

*μέτρηση αρτηριακής πιέσεως

Η εξέταση στα παιδιά των νηπιαγωγείων περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω εκτός της καρδιολογικής εξέτασης. Η συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα είναι προαιρετική ενώ στο τέλος της εξέτασης θα δοθούν ενημερωτικά σημειώματα στους γονείς για παραπομπές όπου κριθεί σκόπιμο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.