Δ. Ηρακλείου: Απαλλάσσονται από τα τροφεία των παιδικών σταθμών άλλες 61 οικογένειες

Στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για επιπλέον 61 οικογένειες προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων σε 164. Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, το εισοδηματικά όρια για την απαλλαγή μιας οικογένειας από την μηνιαία εισφορά στους δημοτικούς σταθμούς αυξάνονται:

Για οικογένειες με 1 έως 2 παιδιά, από 6.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα σε 8.000 ευρώ.

Για οικογένειες με 3 παιδιά και άνω και έναν γονέα κατά 67% ΑΜΕΑ, από 10.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα σε 12.000 ευρώ.

Στην πρώτη κατηγορία ωφελούνται συνολικά 127 οικογένειες (51 επιπλέον των ήδη ωφελούμενων)

Στην δεύτερη κατηγορία ωφελούνται συνολικά 37 οικογένειες (10 επιπλέον των ήδη ωφελούμενων).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Όπως έχω αναφέρει κι άλλες φορές, αυτές οι αποφάσεις δεν συνιστούν παραχώρηση αλλά αποτελούν εκπλήρωση καθήκοντος. Γνωρίζουμε ότι δεν λύνουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας με οικονομικές δυσκολίες, ωστόσο, ευελπιστώ ότι τους παρέχουν μια μικρή, έστω, ανακούφιση. Εμείς, ως δημοτική αρχή οφείλουμε να στεκόμαστε καθημερινά στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε εμπράκτως, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Έτσι κάνουμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για την απόφαση του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. , η οποία θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου 2017, θα ενημερωθεί στην επόμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.