Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Τα παιδιά θα απολαμβάνουν με ασφάλεια το παιχνίδι τους στις νέες παιδικές χαρές!

Η παιδική χαρά είναι ο αγαπημένος χώρος των παιδιών για παιχνίδι και διασκέδαση! Από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τα παιδιά αποκτούν ευχάριστα βιώματα και αναμνήσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γονείς να τα παροτρύνουν σε αυτού του είδους το παιχνίδι, αφού τους προσφέρει ευκαιρίες σημαντικές για την ωρίμανσή τους. Στην παιδική χαρά το παιδί ξεκινά ανακαλύπτοντας το περιβάλλον, μέσα από τις αισθήσεις του. Σκαρφάλωμα, στροβίλισμα, αιώρηση είναι τα πρωταρχικά ερεθίσματα που το βοηθούν να αντιλαμβάνεται το σώμα του, σημείο κλειδί για την ανάπτυξή του!Όσο μεγαλώνει τρέχει, ισορροπεί, μαθαίνει να αντιλαμβάνεται το χώρο και να κινείται μέσα σ’ αυτόν αντιμετωπίζοντας τους φόβους του. Έτσι χτίζει νέες ικανότητες, μέσα από το κινητικό παιχνίδι. Κάθε φορά που καταφέρνει κάτι καινούργιο, γεμίζει με αυτοπεποίθηση!

Χαράς ευαγγέλια για τα πιτσιρίκια τογ δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας καθώς σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την πλήρη ανακατασκευή παιδικών χαρών εγκρίθηκε, χτες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Το πρόγραμμα αφορά την ριζική ανακατασκευή και πιστοποίηση συνολικά 15 παιδικών χαρών, οι οποίες επιλέχθηκαν καθώς παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, έχουν εκτεταμένες φθορές εξοπλισμού και καλύπτουν χωροταξικά μεγάλο μέρος της έκτασης του Δήμου. Η μελέτη του έργου έχει γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα αναλάβουν και την εκτέλεσή του και η Περιφέρεια θα καλύψει το κόστος.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργασίες διαμορφώσεων, επισκευών και αντικατάστασης του υπάρχοντος εξοπλισμού με νέο (π.χ. όργανα παιδικής χαράς, καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων κλπ) και ενίσχυσης του πρασίνου. Τα σημαντικότερα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν στις συγκεκριμένες παιδικές χαρές αφορούν στον υφιστάμενο εξοπλισμό, ο οποίος είναι παλιός και χωρίς την απαραίτητη Πιστοποίηση. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι παιδικές χαρές θα τηρούν τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.