Αρχική InfoSchool Δημοτικό Δ. Κορυδαλλού: Πρόγραμμα στοματικής υγείας σε μαθητές

Δ. Κορυδαλλού: Πρόγραμμα στοματικής υγείας σε μαθητές

odontiatrikos_elegxos_proigoumenos-620x320Ένα ευρύτατο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και προαγωγής στοματικής υγείας διοργανώνει και φέτος η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Το πρόγραμμα ξεκινά από τους μαθητές Δημοτικών στους οποίους εθελοντές Οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά θα πραγματοποιήσουν με τη βοήθεια κινητής μονάδας δωρεάν οδοντοστοματολογικές εξετάσεις, καθώς και αγωγή υγείας. Τα αποτελέσματα κάθε εξέτασης θα δοθούν εγγράφως, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών τους.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος στα σχολεία θα υλοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους στα Νηπιαγωγεία, όπου θα είναι δυνατή η χορήγηση πιστοποιητικού οδοντοστοματολογικής εξέτασης για την εγγραφή των παιδιών στην Α΄ τάξη του δημοτικού. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ευχαρίστησε για τη συνέχιση της συνεργασίας τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι « ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, η προσφορά τους με την εθελοντική συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας έχει ιδιαίτερη σημασία για την στήριξη των πολιτών και την εμπέδωση κλίματος αλληλεγγύης σε ολόκληρη την κοινωνία».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.