Θεσσαλία: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο (4/3) λόγω του σεισμού

Κλειστά όλα τα σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Λαρισαίων αύριο, Πέμπτη (04.03.2021). Ο λόγος είναι ο σεισμός των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα και η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Η ανακοίνωση του Δ. Λαρισαίων

Στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων αναφέρεται ότι «με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων. Οι διευθύνσεις των σχολείων, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές και τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων θα ελέγξουν τα διδακτήρια για πιθανές ζημιές, λόγω της σεισμικής ακολουθίας».

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι προληπτικά, θα είναι κλειστές την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 όλες οι δομές εκπαίδευσης (δημόσιες και ιδιωτικές) στην πόλη και τα χωριά του Δήμου.

Τα κλιμάκια των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα διενεργήσουν ελέγχους, για τυχόν βλάβες στατικότητας, σε συνέχεια των ελέγχων που ξεκίνησε ο Δήμος, μία ώρα μετά τον σεισμό της Τετάρτης 3 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά:

  • οι Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • τα Νηπιαγωγεία
  • τα Δημοτικά Σχολεία
  • τα Γυμνάσια
  • τα Λύκεια
  • τα ΚΔΑΠ.

Καρδίτσα: Κλειστά τα σχολεία για προληπτικούς λόγους

Στην περιοχή της Καρδίτσας δεν προέκυψαν προβλήματα από τη σεισμική δόνηση, πέραν της αναστάτωσης που υπήρξε. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους κλειστά αύριο στους Δήμους, Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου, ενώ κλιμάκια τεχνικών υπηρεσιών θα προχωρούν σε ελέγχους κτιρίων.

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Μετεώρων

Αύριο Πέμπτη 4/3/2021,όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιαςεκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, θα παραμείνουν κλειστά προληπτικά ώστε να γίνει έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου για τυχόν προβλήματα στατικότητας των σχολικών κτηρίων που μπορεί να προήλθαν από τον σεισμό. Κλειστοί προληπτικά οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.