- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Δ. Πειραιά: Το Piraeus Sports Camp προσκαλεί τους μαθητές Δημοτικού να αθληθούν δωρεάν φέτος το καλοκαίρι

Ο Πειραιάς υποδέχεται για τρίτη χρονιά το Piraeus Sports Camp, το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που προσφέρεται δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βασίλης Νάνος, παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, το πρόγραμμα του φετινού 3ου Piraeus Sports Camp. To 3ο Piraeus Sports Camp ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε: «Να σας καλωσορίσω σε μια πολύ ευχάριστη Συνέντευξη Τύπου για όλους μας. Το Piraeus Sports Camp διεξάγεται για τρίτη χρόνια στην πόλη μας και αποτελεί πλέον θεσμό. Είμαστε ο μόνος Δήμος της Ελλάδας, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή την αθλητική δραστηριότητα και με την πολύ σημαντική βοήθεια της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταφέρνουμε κάθε χρόνο να προσφέρουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες στα παιδιά των δημοτών, εντελώς δωρεάν. Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είχαμε πάνω από δύο χιλιάδες συμμετοχές σε τέσσερις περιόδους.

Ο στόχος μας φέτος και σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κ. Νάνο είναι να συμμετάσχουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι εγγραφές. Προσκαλώ τους δημότες, να έρθουν έγκαιρα να γράψουν τα παιδιά τους στην περίοδο που επιθυμούν, γιατί πάντα βρισκόμαστε τελευταία στιγμή να προσπαθούμε να βρούμε νέους χώρους για να έρθουν περισσότερα παιδιά. Να διευκρινίσω ότι ένα παιδί μπορεί να συμμετάσχει σε μια περίοδο και αυτό για να έχουμε όσο περισσότερη συμμετοχή γίνεται. Πέρυσι, επειδή είδαμε ότι ήταν πάρα πολλές οι εγγραφές, προσπαθήσαμε και πήραμε και άλλα παιδιά, δηλαδή ξεπεράσαμε τον αριθμό των χιλίων. Στις 19 Ιουνίου ξεκινάει το Summer Camp, ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου και χαιρόμαστε να βλέπουμε παιδιά χαμογελαστά να περνάνε όμορφα σε αυτές τις ολοήμερες ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Θέλω να τονίσω ξανά, ότι είμαστε πάρα πολύ τυχεροί ως Δήμος που μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν στους δημότες και στα παιδιά των δημοτών αθλητικές δραστηριότητες καθώς οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Προέδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και πρώτου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Να πω επίσης, ότι το πιο σημαντικό είναι ότι τα Summer Camp δεν περιορίζονται σε ένα χώρο, διεξάγονται σε όλον τον Πειραιά, σε πέντε διαφορετικά αθλητικά κέντρα. Περιμένουμε λοιπόν τους δημότες από την Τρίτη να γράψουν τα παιδιά τους στο Piraeus Sports Camp για να απολαύσουν αυτό το καλοκαίρι αυτές τις δραστηριότητες».

Ο Διευθυντής του Δικτύου των Σχολών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βασίλης Νάνος, επισήμανε:

« Ο Ολυμπιακός πάντα δίπλα στον Δήμο του Πειραιά. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε από κοινού το «Sports Camp» για τους δημότες του Πειραιά. Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητες όπως στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ θα παρέχουν στα παιδιά βασικές αρχές για κάθε άθλημα. Κοινός παρανομαστής της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Να διευκολύνουμε φυσικά τις οικογένειες και τα παιδιά να μάθουν διασκεδάζοντας. Αυτό για εμάς είναι το ζητούμενο. 19 Ιουνίου ξεκινάμε σε πέντε αθλητικά κέντρα για ένα μήνα, για τέσσερις εβδομάδες, είναι τέσσερα πενθήμερα. Το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεκινάει 9:00 -14:00 και απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, υπάρχουν 5 Αθλητικά Κέντρα. Το κάθε Κέντρο διδάσκει, εκπαιδεύει ένα συγκεκριμένο ομαδικό άθλημα. Στα Βοτσαλάκια έχουμε το ποδόσφαιρο σε δύο γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα 5Χ5. Υπάρχει πολύ μεγάλη προτίμηση. Εκεί λειτουργεί και η Σχολή του ποδοσφαίρου. Την τελευταία μέρα έχουμε και μια έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους. Κάνουν και εκμάθηση κολύμβησης. Το «Σαλπέας» και τα άλλα Αθλητικά Κέντρα κυρίως στοχεύουν στην εκμάθηση ομαδικών αθλημάτων, όπως είναι το βόλεϊ και το μπάσκετ. Στο «Σαλπέας» επειδή μας το επιτρέπει και ο χώρος τα παιδάκια κάνουν και διάφορες ασκήσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα, εκγύμνασης, έτσι ώστε να παρέμβουμε και σε κάτι διαφορετικό στα παιδάκια. Το πρόγραμμα ξεκινάει 9:00 το πρωί. Περιλαμβάνει προθέρμανση και ασκήσεις συναρμογής και εν συνεχεία κάποια βασικά στοιχεία του κάθε αθλήματος, κυρίως τεχνική. Στο τέλος της κάθε ενότητας υπάρχει ένα θεωρητικό μάθημα: οι γυμναστές μας μιλούν με τα παιδιά σε θέματα προσωπικής και ατομικής υγιεινής, κάποιους βασικούς κανόνες του αθλήματος. Στο τέλος της κάθε περιόδου δίνουμε κι ένα αναμνηστικό δίπλωμα γι όλα τα παιδάκια. Ανά περίοδο περιμένουμε περίπου στα 250 παιδιά. Άρα μιλάμε περίπου για 1000 παιδιά σύνολο. Σκοπός βέβαια είναι να παρέχουμε και να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα σε πάρα πολλά παιδιά της δωρεάν συμμετοχής. Γι’ αυτό και θέλουμε τη διαφορετικότητα. Δηλαδή όσα περισσότερα παιδιά ανά περίοδο να συμμετέχουν στα Sports Camp του Δήμου Πειραιά. Για μας σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τις οικογένειες των δημοτών του Πειραιά. Σίγουρα ο «βασιλιάς» των αθλημάτων είναι το ποδόσφαιρο. Είναι αρκετές οι συμμετοχές σε όλα τα αθλήματα. Για μας ο σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε τις οικογένειες των δημοτών του Πειραιά, τα παιδάκια να απασχοληθούν δημιουργικά και φυσικά να διασκεδάσουν. Αυτό είναι το οποίο μας ενδιαφέρει και είναι και η βασική μας επιδίωξη».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το 3ο Piraeus Sports Camp, είναι οι εξής:

Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου
Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού¬)-Καμίνια
Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα
Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη
Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα

Περίοδοι Camp:
Α΄ : 19-23.6.2017
Β΄ : 26-30.6.2017
Γ΄ : 3-7.7.2017
Δ΄: 10-14.7.2017

Ώρες Camp:
08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών
09:00-13:30 Δραστηριότητες
14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών

Εγγραφές:
Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή, χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.

Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):

Α’ Δημοτική Κοινότητα – Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης – 210 4599957
Β’ Δημοτική Κοινότητα – Δραγάτση 1A – 210 4220064
Δ’ Δημοτική Κοινότητα – Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή – 210 4827026
Ε’ Δημοτική Κοινότητα – Καλλέργη 142 – 210 4622589
Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα – 210 4136355

Οι παροχές για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν είναι t-shirt Camp, ελαφρύ γεύμα, φρούτο, βεβαίωση συμμετοχής.