Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Δ. Θεσσαλονίκης: Υπάρχουν ακόμα κένες θέσεις για νήπια στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Δ. Θεσσαλονίκης: Υπάρχουν ακόμα κένες θέσεις για νήπια στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Υπάρχουν ακόμη κάποιες κενές θέσεις γα νήπια, άνω των δυόμισι ετών, σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι περισσότερες θέσεις για βρέφη στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν "κλείσει" καθώς είναι και λιγότερες. Ωστόσο, οι γονείς καλό θα είναι να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr, όπου υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας και από τους 17 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Καλώντας τα θα μπορούν να ενημερώνονται για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάπου μια ακόμη κενή θέση. Τα παραπάνω ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM 104,9" η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώτα Μπαχτσεβάνα.

Η κα Μπαχτσεβάνα διευκρίνισε ότι το 70% των θέσεων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έχει "κλείσει" με το ΕΣΠΑ και υπάρχει και ένα 30% διαθέσιμο. Ειδικά για το ποσοστό του 30% γνωστοποίησε ότι τις εν λόγω θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν για τα παιδιά τους γονείς που δεν έχουν λάβει το πολυπόθητο voucher, ενώ θα ακολουθηθεί η διαδικασία μοριοδότησης σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες ή οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών.

"Φανταστείτε ότι μία οικογένεια με 14.000 ευρώ εισόδημα και παιδιά θεωρείται πλέον πλούσια και δεν πήρε voucher. Τα μόρια 'έκλεισαν' στα 137, δηλαδή αυτός που πήρε voucher είχε 137 μόρια από εκεί και πέρα υπήρχαν οικογένειες με εισόδημα περίπου 14.000 ευρώ. Είχαμε περιπτώσεις οικογενειών με 4 παιδιά και 27.000 εισόδημα που δεν πήραν το voucher γιατί θεωρούνται πλέον πλούσιες" σημείωσε η κ. Μπαχτσεβάνα. Επιπλέον ανέφερε ότι "υπάρχουν πολλοί γονείς που ενώ έχουν voucher και δεν έγιναν δεκτοί στη δομή που ήθελαν, δηλαδή στον παιδικό σταθμό που επιθυμούσαν, έρχονται και λένε: 'θέλω να πληρώσω, βάλτε με και ας πληρώσω' γιατί θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα πληρώσουν θα γίνουν δεκτοί(στο πλαίσιο αυτού του 30%), ενώ δεν είναι έτσι η διαδικασία. Δηλαδή είναι πολύ λίγες οι θέσεις και υπάρχει επίσης μοριοδότηση, συνεπώς όλοι θα ξαναμπούν σε μία διαδικασία μοριοδότησης και θα περιμένουν τους πίνακες που θα αναρτηθούν στους παιδικούς σταθμούς προκειμένου να βρουν στέγη για τα παιδιά τους".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.