Αρχική InfoTeens Νέα Dancing to Connect για εφήβους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Dancing to Connect για εφήβους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

20111012Battery_Dance_Company

Ένα εκπληκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμαπου θα στοχεύει  στην έκφραση μέσα από την κίνηση, το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου χάρη σε μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, της Στέγης Γραμμάτων &Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιάσουν ένα 10ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με τη διεθνώς καταξιωμένη ομάδα σύγχρονου χορού Battery Dance Company. Από τις 5 έως τις 13 Μαρτίου 2013 η ομάδα Battery Dance Company με έδρα τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο περιοδείας της σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Dancing to Connect στην Αθήνα.  Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη συνεργασία μέσω του χορού, ενώ προωθεί την ανεκτικότητα, την κατανόηση και τη διαφορετικότητα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή μιας συντεταγμένης προσπάθειας της Στέγης να προαχθούν οι τέχνες μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι χορευτές και εκπαιδευτές της Battery Dance Company (BDC) θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια για ένα σύνολο 100 μαθητών, ηλικίας 14-17 ετών, σε πέντε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής. Η BDC θα συνεργαστεί με πέντε Έλληνες χορευτές, και θα μοιραστεί μαζί τους τις πρακτικές εκπαίδευσης μέσω του χορού και των εργαστηρίων με τους μαθητές.  Κατά τη διάρκεια 20 ωρών εντατικής προπόνησης στα σχολεία, και με τη βοήθεια των Ελλήνων και των Αμερικανών χορευτών, οι μαθητές θα προετοιμάσουν πέντε πρωτότυπες χορογραφίες με θέματα που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου, 2013 το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια τελική παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Οι μαθητές των πέντε σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους ενώ στην παράσταση θα λάβουν μέρος και οι χορευτές της Battery Dance Company.  Η παράσταση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://www.sgt.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.