Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Δανειστική βιβλιοθήκη με τη «σφραγίδα» των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου

Δανειστική βιβλιοθήκη με τη «σφραγίδα» των μαθητών του Αριστοτελείου Κολλεγίου

P1292733 (1)Μία δανειστική βιβλιοθήκη κατάφεραν να στήσουν με μεράκι, σε διάστημα μόλις 10 ημερών, οι μαθητές της Β’ γυμνασίου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, στη Θεσσαλονίκη, προσκαλώντας τους συμμαθητές τους σε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

Αρχικά, η ιδέα «κατατέθηκε» από μία μαθήτρια μέσα στην τάξη, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και η κινητοποίηση ήταν συλλογική και αστραπιαία. Οι μαθητές συγκέντρωσαν δικά τους, αγαπημένα βιβλία και ενημερώθηκαν για τις νέες εκδόσεις από βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Αναζήτησαν και βρήκαν το χώρο τους μέσα στο σχολείο οργανώνοντας το σύστημα δανεισμού ως επαγγελματίες βιβλιοθηκονόμοι. Όλες οι ενέργειες έγιναν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Μαρίας Πατλαμάζογλου και Παναγιώτας Αλεξοπούλου.

«Όταν δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες, οι μαθητές αποδεικνύουν στην πράξη ότι και δημιουργική φαντασία διαθέτουν και όρεξη για δουλειά», επισημαίνει η κ. Πατλαμάζογλου.

P1292845 (1)Βασικό μέλημα των μαθητών, από την πρώτη στιγμή, ήταν να ετοιμάσουν και την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης, στην οποία αναφέρονται οι περίπου 180 τίτλοι των βιβλίων, περιλήψεις, καθώς και σχόλια από μαθητές που τα διάβασαν. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής και δανεισμού βιβλίων ηλεκτρονικά. Στα εγκαίνια της νέας δανειστικής βιβλιοθήκης παραβρέθηκαν μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, καθηγητές, ενώ ο διευθυντής του γυμνασίου έκοψε την κορδέλα και ο πατήρ Γρηγόριος Σταμκόπουλος την ευλόγησε. Οι μαθητές δέχτηκαν τα συγχαρητήρια μικρών και μεγάλων για το δημιούργημά τους, το οποίο απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

«Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί πέρα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και ευθυνών, την καλλιέργεια συλλογικού πνεύματος και την ανάδειξη της οργανωτικής ικανότητας οι μαθητές μας θα μάθουν την αξία του βιβλίου. Θα γνωρίσουν τη δύναμη των λέξεων και της έκφρασης ως επικοινωνίας με τον εαυτό τους και τους άλλους. Το βιβλίο είναι πηγή γνώσης αλλά και προβάλλει μηνύματα, δημιουργεί ερεθίσματα για σκέψη, προβληματισμό. Έχει τη δύναμη να μεταδώσει αξίες, να διαμορφώσει ήθος, χαρακτήρα και συνείδηση», τονίζει η κ. Πατλαμάζογλου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.