Αρχική Deco DECO: Τι είναι το «Space Clearing»; Ας κατανοήσουμε αυτή τη σημαντική τέχνη της εκκαθάρισης του χώρου, σύμφωνα με το Φένγκ Σούι!

DECO: Τι είναι το «Space Clearing»; Ας κατανοήσουμε αυτή τη σημαντική τέχνη της εκκαθάρισης του χώρου, σύμφωνα με το Φένγκ Σούι!

2

Ακούμε συχνά ότι ο χώρος μας χρειάζεται εκκαθάριση.  Τι ακριβώς είναι αυτό και πως μπορούμε να το εφαρμόσουμε στο σπίτι μας, σύμφωνα με το Φένγκ Σούι;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Η εκκαθάριση  χρησιμοποιείται στο feng shui πολύ συχνά. Ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε ένα παραδοσιακό feng shui τρόπο ζωής, η εκκαθάριση του  χώρου μπορεί να γίνει μέρος της σύγχρονης καθημερινότητας σας.

Εκκαθάριση χώρου σημαίνει εκκαθάριση του χώρου σε επίπεδο ενέργειας. Είναι μια αρχαία τέχνη που ασκείται καθημερινά σε πολλές κοινωνίες - από την Ινδία και το Μπαλί στο Περού και το Μαρόκο - και υπάρχουν πολλοί τρόποι και υλικά που χρησιμοποιούνται για την εκκαθάριση του χώρου.

3

Για ποιο λόγο γίνεται;

Ο λόγος πίσω από την ανάγκη για την εκκαθάριση είναι απλός: όπως ακριβώς και σε φυσικό επίπεδο βλέπετε τη σκόνη και τη βρωμιά που συσσωρεύεται στο σπίτι σας , ως αποτέλεσμα των καθημερινών δραστηριοτήτων, το ίδιο συμβαίνει και σε ένα επίπεδο ενέργειας.

Δεν μπορείτε να δείτε τη "σκόνη και βρωμιά» των ανθρώπινων συναισθημάτων, αλλά συσσωρεύονται σε κάθε χώρο, έτσι είναι καλύτερο κανείς, να τις καθαρίζει τακτικά.

Γενικά, συνιστάται να κάνετε μια λεπτομερή εκκαθάριση στο χώρο του σπιτιού, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο ή μετά από έντονα γεγονότα με αρνητική ενέργεια , όπως ένα διαζύγιο, για παράδειγμα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καθαρίσει ένα σπίτι που μόλις μετακομίσατε,  ειδικά αν πρόκειται για ένα σπίτι που έμεινε καιρό άδειο.

1

Πως θα το κάνω;

- Μια ελαφριά μορφή εκκαθάρισης  γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε το σπίτι σας σε ένα φυσικό επίπεδο, όταν αερίζεται το χώρο και αλλάζετε κουρτίνες και καλύμματα. Ζώντας σε ένα σπίτι χωρίς ακαταστασία θα φέρετε  μια απίστευτη διαύγεια και αυξημένα επίπεδα ενέργειας στη ζωή σας.

-Όταν αερίζεται συχνά τις ντουλάπες και τα πατάρια.

-Όταν ανάβετε αρωματικά κεριά.

-Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια για τον ίδιο σκοπό.

-Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό τρόπων εκκαθάρισης, καθημερινά. Ένα πακέτο με αρωματικά στικ, είναι ότι καλύτερο..

-Το άρωμα του φασκόμηλου, σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένα τέλειο καθαριστικό για το χώρο του σπιτιού.

-Το ίδιο και η λεβάντα. Ένα ή δυο κλωνάρια φρέσκια λεβάντας σε ένα ποτήρι νερό, προσφέρει κάθαρση και γείωση του χώρου. Η μυρωδιά είναι απλώς παραδεισένια,  πολύ χαλαρωτική και ειρηνική.

-Μια άλλη λύση είναι να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ένα κεράκι ρεσό. Τα αιθέρια έλαια διαχέονται στη ατμόσφαιρα και στους ανθρώπους.

- Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται περίπλοκα, αλλά δεν είναι τόσο! Αντίθετα, είναι πολύ εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά.

-Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους και βρείτε τι είναι για σας.

- Για την καθημερινή ή εβδομαδιαία χρήση, θέλετε μια εύκολη λύση εκκαθάρισης του χώρου, που μετά από λίγο γίνεται σχεδόν μια καλή συνήθεια!

4

 Μην ξεχνάτε ότι…

Το Feng Shui είναι μια αρχαία τέχνη  που αναπτύχθηκε πριν από 3.000 χρόνια στην Κίνα. Πρόκειται για μια σύνθετη γνώση που αποκαλύπτει πώς να εξισορροπήσετε τις ενέργειες του κάθε χώρου για να εξασφαλίσετε την υγεία και καλή τύχη για τους ανθρώπους που το κατοικούν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.