Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει Δείξτε στα παιδιά σας πόσο μοναδικά είναι

Δείξτε στα παιδιά σας πόσο μοναδικά είναι

shutterstock_69652321
Δεν μπορώ να πω πως δεν απογοητεύομαι  όταν βλέπω γονείς να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους  με άσχημο τρόπο. Ακόμη περισσότερο όταν αυτό γίνεται  για λόγους «αισθητικής». Δηλαδή για την όποια τυχόν διαφοροποίηση από τα καθιερωμένα πρότυπα έχουν τα παιδιά μας στο χαρακτήρα τους ή στην εμφάνισή τους.

Κάθε παιδί είναι μοναδικό και ιδιαίτερο. Ακόμη και πράγματα που ως γονείς μπορεί να θεωρούμε μειονεκτήματα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή διαφοροποίηση στο χαρακτήρα τους ή στο σώμα τους από αυτό που είναι συνηθισμένο. Τα λίγα κιλά παραπάνω, το ύψος, μια μικρή καθυστέρηση στην ομιλία ή στο περπάτημα, πολλές φορές είναι απολύτως φυσιολογικά και για αυτό θα πρέπει να συμβουλεύεστε τους ειδικούς πριν βγάλετε δικά σας πορίσματα. Δεν γεννιούνται όλα τα παιδιά με την ικανότητα να είναι πρώτα παντού και πάντα. Το μόνο που θα καταφέρετε προσπαθώντας να τα κάνετε να αγγίξουν την τελειότητα, είναι να τους δημιουργήσετε προβλήματα και άγχος.

Αγαπήστε τα παιδιά σας όπως είναι και όχι όπως τα φαντάζεστε. Ποτέ μου δεν κατάλαβα την εμμονή των γονιών να έχουν παιδιά διάνοιες. Οι πρωτιές είναι για πολύ λίγους και δεν είναι απαραίτητα αυτοί που έχουν την πιο φυσιολογική ζωή. Έχω δει γονείς να μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες με τεράστια αγάπη. Αυτοί είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους που αναζητάμε συνεχώς κάτι παραπάνω από αυτά που μπορούν να μας δώσουν τα παιδιά μας.

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι καλό ένα παιδί να αφήνεται στην τύχη του. Είναι άλλο η εμμονή σε κάτι άπιαστο και άλλο η πλήρης αδιαφορία. Άλλωστε τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εικόνα και το χαρακτήρα ενός παιδιού την έχουμε εμείς. Γιατί να μην είναι παχύσαρκο ένα παιδί που έχει παχύσαρκους γονείς; Οι οποίοι μάλιστα το επιπλήττουν με την πρώτη ευκαιρία. Τα παιδιά μας είναι σχεδόν ο δικός μας καθρέφτης. Της ζωής μας, των συνηθειών μας, της ευγένειας ή της αγένειας μας. Αποδεχτείτε τα παιδιά σας όπως είναι, αλλά ταυτόχρονα προσπαθήστε -αφιερώνοντάς τους χρόνο- να τους δώσετε όσο καλύτερα και περισσότερα εφόδια για να γίνουν όσο καλύτερα  έχουν τη δυνατότητα να γίνουν και όχι όσο θα επιθυμούσατε  εσείς.

Είναι καλύτερο να είστε η έμπνευσή τους και όχι αυτοί που απλά επιβάλλουν στόχους προς επίτευξη. Με όλα λόγια περπατήστε μαζί αυτό το δρόμο της αναζήτησης και μάθησης, αποδεχόμενοι το πόσο μοναδικά είναι.

Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

krommydas-photo
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.