Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Δείτε πώς ένα σχολείο αλλάζει όψη και γίνεται χώρος δημιουργίας και έμπνευσης για τα παιδιά

Δείτε πώς ένα σχολείο αλλάζει όψη και γίνεται χώρος δημιουργίας και έμπνευσης για τα παιδιά

sxolewio8

Οι Atenistas είναι οι πολίτες εκείνοι που αγαπούν την πόλη τους, την Αθήνα, αλλά δεν μένουν στα λόγια. Κάνουν την αγάπη τους πράξη, φτιάχνουν όμορφες εικόνες και παρασύρουν τους πολίτες -μικρούς και μεγάλους- σε πιο θετικές σκέψεις και στάση ζωής,

Ας δούμε όμως πώς περιγράφουν οι ίδιοι την εμπειρία από την πρόσκληση που έλαβαν από το 41ο Γυμνάσιο Κυψέλης μέχρι και την υλοποίηση της ιδέας της εικαστικής ανάπλασης του εξωτερικού χώρου του σχολείου:

"Πολλά τα email που λαμβάνουμε από σχολεία για επεμβάσεις πια, αλλά ένα ξεχώρισε με τον τρόπο του. Eίχε σταλεί από καθηγητές και μαθητές του 41ου Γυμνασίου-Λύκειο Αθηνών στη Κυψέλη (γνωστό σαν πρώην «Αθηναικό Γυμνάσιο-Λύκειο Α.Γ. Τυχοπούλου)», που ζητούσαν μια συλλογική αισθητική και δημιουργική επέμβαση στο σχολείο τους.

sxoleio

Έμπνευση, ποικιλία, χρώμα, σχέδια, μεράκι, γέλια, εμπειρίες, πινέλα, βαμμένα ρούχα, κολατσιό, μουσικές, διάθεση. Τα μαζέψαμε όλα και Κυριακή πρωί, τα παιδιά, οι καθηγητές, οι γονείς και εμείς πήγαμε για το μεγάλο εγχείρημα.

sxoleio3
Πέτυχε! τρίψιμο, στοκάρισμα, σπατουλάρισμα και χρώμα παντού μέσα από τις εικόνες όλου του κόσμου και των πολιτισμών. Έμπνευση ενότητας , προοπτική επιμόρφωσης , αίσθημα σεβασμού και απαντήσεις σε ερωτήματα των μικρών πρωταγωνιστών της κοινωνίας του σχολείου.

sxoleio5
Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του σχολείου και τους καθηγητές για την θέρμη με την οποία αγκάλιασαν τη δράση (καθώς και ότι με δικό τους κουμπαρά κάλυψαν έξοδα για σπρέι και χρώματα), όπως επίσης και τους μαθητές του Σχολείου που χωρίς σταματημό έξυναν, έβαφαν, άλλαζαν την όψη ενός σχολείου που πραγματικά έχει ανάγκη μεγαλύτερης φροντίδας από το Κράτος.

sxoleio7

sxoleio4


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.