Δείτε πώς πρέπει να είναι η τέλεια παιδική ντουλάπα

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να κρατήσετε σε «τάξη» μια παιδική ντουλάπα. Τι γίνεται, όμως, όταν τα ρούχα των παιδιών αλλάζουν με ρυθμούς πιο γρήγορους και από αυτούς της τεχνολογίας;

Το πιθανότερο είναι να είστε γονείς και το θέμα με την παιδική ενδυμασία θα πρέπει να σας απασχολεί κυρίως για δύο λόγους.

Πρώτον, για οικονομικούς αφού δεν προλαβαίνετε να αλλάζετε ρούχα είτε πρόκειται για αγορά, είτε σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται από την ώρα που ένα ρούχο φορεθεί μέχρι να καταλήξει ξανά καθαρό μέσα στη ντουλάπα. Δεύτερον, για λόγους οργάνωσης και μεταλαμπάδευσης της γνώσης σε ό,τι αφορά την ένδυση των παιδιών.

1. Εποχικός περιορισμός: Έχει παρατηρηθεί ότι οι παιδικές γκαρνταρόμπες καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από οποιουδήποτε ενήλικα και αυτό γιατί οι ανάγκες ενός παιδιού, αλλά και η σωματική του ανάπτυξη, είναι τελείως διαφορετικές από αυτές των ανηλίκων. Ένα παιδί ενός έτους μπορεί να έχει, για παράδειγμα, 20 συνολάκια ρούχων ανά εποχή που μέχρι το τέλος αυτής μπορεί να πολλαπλασιαστούν περισσότερες από δύο φορές. Κρατήστε τον αριθμό των παιδικών ρούχων σε λογικά πλαίσια και μην μπαίνετε σε πειρασμούς. Να θυμάστε πως πολύ σύντομα ό,τι κι αν πάρετε για το παιδί δεν θα του κάνει.

2. Ενδυματολογική διαδικασία: Από μια ορισμένη ηλικία κι έπειτα, συνήθως είναι αυτή των 4 ετών, τα παιδιά έχουν διαμορφώσει το (ενδυματολογικό) στυλ τους και είναι σε φάση τέτοια που μπορούν πλέον από μόνα τους να ανταποκριθούν στη διαδικασία του ντυσίματος. Για να γλιτώσετε από πολλούς παροντικούς αλλά και μελλοντικούς μπελάδες, καλό θα είναι να τα διδάξετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν εύκολα να συνδυάζουν τα ρούχα τους αλλά και το πώς θα μπορούν να κρατούν σε τάξη τη ντουλάπα τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com