Αρχική Περιβάλλον Δείτε τα πρώτα χελωνάκια καρέττα καρέττα του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Δείτε τα πρώτα χελωνάκια καρέττα καρέττα του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Την εμφάνιση τους έκαναν τα πρώτα χελωνάκια από τις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Πρωινές ώρες της Δευτέρας 1ης Αυγούστου 2016 καταγράφηκαν τα πρώτα χελωνάκια στην παραλία Κοτυχίου (Π.Ε. Ηλείας) τα οποία αναρριχήθηκαν μαζικά προς την επιφάνεια της άμμου εγκαταλείποντας τη φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα και τον Κυλλήνιο κόλπο.

Όποιο είναι τυχερό και επιζήσει από τους θηρευτές, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, επιστρέφει ως ενήλικη χελώνα στις ακτές της περιοχής που έχει καταγράψει στο μυαλό της από τότε που ήταν νεοσσός για να ζευγαρώσει. Το θηλυκό φτιάχνει την φωλιά του στην παραλία για να αποθέσει τα αυγά της (περίπου 70-120) που μοιάζουν σαν το μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ και μετά από 55-57 ημέρες περίπου εκκολάπτονται τα χελωνάκια με προορισμό το Ιόνιο πέλαγος.

Τα πρώτα χελωνάκια εκκολάφτηκαν στο Κοτύχι!!! Το ταξίδι τους στον Κυλλήνιο κόλπο μόλις ξεκίνησε!

Πέρσι ο ερχομός των νεοσσών ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου του 2015. Ο αριθμός των φωλιών στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς αυξάνεται και η προστατευόμενη περιοχή επιβεβαιώνεται ως σημαντική περιοχή ωοτοκίας για το θαλάσσιο είδος. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών που οι πολίτες και οι λουόμενοι της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή την περιβαλλοντική δράση καταγράφοντας και αναλύοντας το ποσοστό επιτυχίας της εκκόλαψης στα πλαίσια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης!
εγκαταλείποντας τη φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα και τον Κυλλήνιο κόλπο.

Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς απλώνεται στην παραλιακή ζώνη της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, από τη λιμνοθάλασσα του Άραξου μέχρι τις Αλυκές Λεχαινών. Είναι ένα μωσαϊκό σημαντικών οικοτόπων, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, μεγάλη φυσική ομορφιά αλλά και πλήθος ανθρώπινων δραστηριοτήτων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter